Desert placinta cu iaurt si scortisoara

de trifadalia in Dulciuri, 16 Apr 2019 | 1990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 900 gr de iaurt cu 10 % grasime
  • 150 gr de stafide
  • 80 gr de unt topit
  • 200 gr de zahar
  • 70 ml de ulei
  • 30 gr de gris
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 gr de foi placinta
  • Sare
  • 2 lingurite de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt si scortisoara:

Se pregateste crema de iaurt:

Se pun intr-un bol mai mare ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecat cu cele doua linguri de scortisoara  si grisul care va lega toata compozitia pentru crema de iaurt. Se amesteca usor, crema astfel fiind gata.

 Intr-un bol se pune uleiul si untul topit pentru uns foile de placinta. Se amesteca bine pana la omogenizare.

 Se iau foile de placinta si se numara cate foi sunt  Se imparte in 3 parti egale.

 Se unge tava cu amestecul de unt si ulei.

 Apoi se pune primul strat de foi. Se pune o foaie  se unge cu amestecul de unt + ulei, se pune a doua foaie, se unge, a treia foaie se unge si se pune un strat de stafide si jumatate din crema de iaurt.

 Mai punem inca un strat de 3 foite si iar stafide si crema. Se procedeaza la fel pana la ultimele straturi. Se pastreaza putin din crema peste ultimul strat de foi. Crema se intinde foarte bine cu o pensula.

 Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 40 de minute.

Placinta dupa racire se feliaza. Este foarte gustoasa, aromata si usor de preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pelincutele Domnului