Desert prajitura simpla

de cristinutanicolita in Prajituri, 26 Mar 2017 | 3040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 2 lg nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • coaja de lamaie

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 4 lg zahar
  • 2 lg unt de arahide
  • 2 lg crema de ciocolată
  • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura simpla:

Dam drumul la cuptor. 

Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul si mixam pana se topeste. 

Adăugăm praful de copt, faina, coaja de lamaie, praful de copt si amestecam cu o spatula sau lingura de lemn.

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la foc mediu, cca. 20 minute. 

După ce s-a copt blatul, se lasa la răcit. 

Crema:

Punem 800 ml lapte la fiert. Punem praful de budinca intr-un castron si il omogenizam cu zaharul si 200 ml lapte. 

Cand fierbe laptele, punem praful de budinca si fierbem până se ingroasa  (cca. 4 min).

Luam budinca de pe foc, adaugam untul de arahide, crema de ciocolată si omogenizam. 

Punem crema peste blat si ornam cu nuca de cocos. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura simpla" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si iaurt