Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

de Bucataras Monica in Prajituri, 30 Iun 2013 | 44744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • Glazura:
  • 200 g margarina sau unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 200 g nuca de cocos
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos:

Blat: Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc, se adauga apoi treptat galbenusurile, iar la final uleiul, putin cate putin. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune cate putin in compozitie. Se toarna aluatul intr-o tava de 20x30 cm, tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor 20 minute, la 180 de grade, apoi se scoate prajitura si se lasa la racit. Cand este racita complet se taie cubulete.


Glazura: Se amesteca laptele cu zaharul, cacao si margarina la foc mic. Dupa ce se topesc margarina si zaharul se ia de pe foc si se amesteca cu esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.


Se ia apoi fiecare cubulet de blat si se trece prin glazura, apoi se tavaleste prin nuca de cocos. Procedam la fel pana la ultimul cubulet!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

30.06.2013, 12:18

O prajitura ce imi place mult

MotanLaOale 1

30.06.2013, 12:35

danakarin 1

01.07.2013, 07:26

Ce de mult n-am mai facut....buna de tot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca