Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

de Bucataras Monica in Prajituri, 30 Iun 2013 | 53274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • Glazura:
  • 200 g margarina sau unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 200 g nuca de cocos
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos:

Blat: Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc, se adauga apoi treptat galbenusurile, iar la final uleiul, putin cate putin. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune cate putin in compozitie. Se toarna aluatul intr-o tava de 20x30 cm, tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor 20 minute, la 180 de grade, apoi se scoate prajitura si se lasa la racit. Cand este racita complet se taie cubulete.


Glazura: Se amesteca laptele cu zaharul, cacao si margarina la foc mic. Dupa ce se topesc margarina si zaharul se ia de pe foc si se amesteca cu esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.


Se ia apoi fiecare cubulet de blat si se trece prin glazura, apoi se tavaleste prin nuca de cocos. Procedam la fel pana la ultimul cubulet!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

30.06.2013, 12:18

O prajitura ce imi place mult

MotanLaOale 1

30.06.2013, 12:35

danakarin 1

01.07.2013, 07:26

Ce de mult n-am mai facut....buna de tot!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata