Desert tort cu crema de zahar ars si crantz

de Criss in Torturi, 28 Noi 2010 | 89903 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crema de zahar ars:

  • 15 linguri zahar pentru caramelizat si tapetat cratita  
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina

Ornat:

  • 200 ml frisca
  • crantz facut din zahar ars si nuca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de zahar ars si crantz:

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se strica.


Crema: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel. Se pune cratita in cuptor minim 30 minute. Aici eu zic sa verificati daca s-a inchegat crema sau nu. Eu am lasat-o 40 minute. Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.


Blatul: Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si vanilia si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou cratita in cuptor si se coace aproximativ 30 minute. (se face un test cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul si se lasa cratita deasupra inca vreo doua ore, timp in care siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.


Crantz: Se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile prajite in prealabil. Amestecul se toarna pe hartie de copt. In cateva minute se va intari, se desprinde de pe hartie si se marunteste cu cutitul, apoi se pune deasupra tortului, dupa ce se imbraca in frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de zahar ars si crantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

Geanina87 1

10.01.2014, 20:55

grozav!

claudiaD 1

24.02.2014, 13:35

wow...tre sa fie fff bun....multumim..

reisnaor_2006 1

18.12.2014, 07:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel