Dulceata cu rubarba si ghimbir

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Aug 2013 | 5402 vizualizari

 

Fac o introducere ''pompoasa'',daca tot m-am apucat sa fac dulceturi alambicate.......si mama n-a avut alta treaba decat sa ''arunce'' niste seminte de rubarba intr-o anvelopa veche plina cu pamant......m-am documentat ca sa nu mor proasta....
''Rubarba a venit în Europa pe Drumul Mătăsii – spaniolul Ruy Gonzáles de Clavijo, călător pe meleagurile stăpânite de Timur Lenk la începutul secolului al XV-lea, menţionând-o în inventarul mărfurilor ce veneau din China la Smarkand alături de mătase, satin, mosc rubine, diamante şi perle.
Din rubarba (Rheum rhabarbarum) pentru consum uman sunt folosite doar codiţele, lungi, de altfel, care leagă frunzele de tulpină. Cultivarea ei se poate face atât în sere încălzite cât şi în aer liber – în serele încălzite poate fi produsă şi livrată pe piaţă tot timpul anului, pe când în aer liber acest lucru este posibil doar în climatele calde, în cele temperate (cum este şi cazul României), doar 8-9 luni pe an din 12.
Rubarba urăşte frigul şi întunericul şi iubeşte căldura şi soarele.''
PS.Rubarba mea n-a iesit rosiatica,probabil ca trebuia sa stea in plin soare sa se inroseasca mai mult coditele.Gustul dulce acrisor,e bun,dar nu m-a dat pe spate,prefer dulceata de zmeura......

 

INGREDIENTE

  • 1,300 Kg rubarba curatata si taiata
  • 1 kg zahar
  • 50 g ghimbir ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata cu rubarba si ghimbir:

Culegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu zaharul.Se lasa cca o ora pana-si lasa zeama apoi se pune la fiert,la foc domol pana se inmoaie rubarba si siropul este legat. Cand este aproape gata se adauga ghimbirul ras si se mai lasa cca 10 min sa fiarba.Se lasa la racit acoperind cratita cu un servet umed.Dupa ce s-a racit se pune in borcane si se depoziteaza in loc racoros.

PS.E prima data cand incerc asa ceva,pot sa zic ca sunt multumita de rezultat,dar nu foarte entuziasmata.E parfumata,dulce acrisoara dar nu o consider o delicatesa cum o considera francezi,am zis..pam-pam....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu rubarba si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

angyb 1

02.08.2013, 10:05

diaconta 1

02.08.2013, 14:56

Ooooooooo cat de aromata o fi

Panacris 1

27.06.2015, 15:19

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui