Dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 12 Sep 2013 | 5237 vizualizari

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 13:46

Laura

MotanLaOale 1

12.09.2013, 13:49

Diferenta intre dulceata, gem sau magiun este data de cantitatea de zahar nu de cum sunt fructele!

Lia_ 1

12.09.2013, 13:50


eheeee!!! ... si eu tot asa fac gemul cu prune intregi ca asa ne place dar dulceata se face mai greu, astfel:
1 kg prune
1kg zahar
200 ml apa
2 linguri zeama de lamaie
1 zahar vanilat
apa de var

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.

Se decojesc si se scot samburii dupa metoda explicata mai sus.

Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Este o dulceata aromata si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii de prune in coaja.

Rocsi 1

12.09.2013, 13:54

Ce mult imi place. Este o dulceata ce imi place mult inca din copilarie!

Rocsi 1

12.09.2013, 13:56

Fiecare cu ale lui. La mine dulceata e cu fructe intregi dar mai zemoasa si mai subtire, iar gemul tot cu fructe intregi il fac dar il fierb mai mult sa fie mai gros. Fiecare cu obiceiul sau! Important este ca e bun!

simona72 1

12.09.2013, 14:15

O bunatate de dulceata!!!

Dya Daniela Andrei 1

12.09.2013, 14:16

Ce harnicuta esti!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:16

Lia, fiecare are o reteta proprie!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:17

Asa e Rocsi! Si noi fierbem gemul mai mult, doar ca dam prunele prin masina!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:17

Simona

mirela0911 1

12.09.2013, 14:20

foarte buna, si au am facut!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Dya

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Mirela

portiadelumina 1

12.09.2013, 14:45

Prunele şi merele sunt favoritele mele, indiferent cum sunt făcute.

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:58

Padre

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca