Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina

de katty in Dulciuri, 2 Iul 2018 | 1940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe superioare de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija telina apio
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr bacon taiat cubulete
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • rozmarin Delikat
  • 2 foi de dafin
  • 150 ml vin alb
  • 1 bagheta
  • ierburi de gradina Delikat 
  • 1-2 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina:

Curatam pulpele de resturi, le spalam si le scurgem bine. Le punem la prajit intr-o cratita in uleiul de masline, apoi, dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem cubuletele de bacon. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam morcovul, ceapa si telina curatate, spalate si tocate cubulete mici. Cand legumele incep sa se inmoaie, punem ciupercile curatate taiate in sferturi, foile de dafin, sare, piper negru proaspat macinat, rozmarinul.

Amestecam usor pana ciupercile incep sa se inmoaie si stingem cu vinul caldut. Cand vinul a inceput sa scada, adauga supa de pui sau apa cat sa acopere si sa depaseasca legumele, aducem carnea de pui inapoi in vas si fierbem la foc mic pana sosul se leaga si carnea si legumele sunt moi. Adaugam smantana, mustarul, potrivim de sare si piper si mai dam cateva clocote.

Pentru crutoane taiem bagheta felii, pe care le asezam pe o tava pe hartie de cot. Stropim cu ulei de masline si presaram ierburi de gradina. Dam tava la cuptor pana se usuca si se rumenesc usor.

Servim mancarea cu crutoane si legume, la alegere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rahela Velicu 1

09.07.2018, 11:53

Delicios!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:36

Ce preparat gustos!

shoarecmic 1

20.02.2020, 09:01

Nu scrie niciunde la cantitati cate de cate ciuperci este nevoie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura