Friptura la tava

de amalia01 in Porc, 30 Noi 2018 | 2162 vizualizari

 

Fiecare gospodina are retetele ei, mai vechi sau mai noi, cu care isi rasfata familia si musafirii. Intotdeauna insa e bine sa iesim putin din rutina.
Va prezint o reteta de friptura pe care o stiu de la mama, dar cu o garnitura mai speciala.
 "reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 500 g costite afumate
  • 1 plic condimente pentru porc Delik'At
  • 500 g cartofi albi
  • 500 g cartofi dulci
  • 1 plic condimente pentru cartofi Delik'At
  • putin ulei
  • 2 cani de apa
  • 250 ml bere
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la tava:

Cotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum )

Tava o ungi cu putin ulei, asezi carnea alternativ, torni apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp cureti cartofii, ii tai felii lungi, groase de 2,5 cm ( "in 4" cartofii albi, iar cei dulci putin mai mari) si ii fierbi in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii storci de apa si ii condimentezi, apoi ii asezi intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt unsa cu putin ulei.

In acest moment indepartezi hartia de pe friptura, torni pe fiecare bucata de carne cata putin bere, introduci si tava cu cartofi in cuptor si mai lasi 30 de minute. Servesti totul imediat alaturi de un vin rosu, avand familia alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti la cuptor