Fursecuri vanilate cu crema de ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 3566 vizualizari

 

Cand vine vorba de fursecuri, nu dau deloc inapoi. Imi plac atat de mult si mi-as dori sa le am mereu pe masa, dar fac mai rar, nu de alta dar am sta toata ziua numai pe ele. Nu vrem sa ne ingrasam ca doar tinem la silueta :P... Dar sunt bune, bune de tot!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 200 gr unt
    • 2 oua
    • 120 gr zahar pudra
    • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 lingurita praf de copt
    • 450-500 gr faina
    • un praf de sare
    Crema:
    • 130 gr ciocolata cu lapte
    • 150 ml frisca lichida
    • 1 lingurita rom
    • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri vanilate cu crema de ciocolata:

Incepem cu crema ca sa o lasam la rece: Intr-un bol de sticla sau de inox, punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Punem bolul pe baie de aburi, amestecam cu telul pana ciocolata este complet topita. Luam bolul de pe foc, incorporam esenta de rom, dam totul la rece 3-4 ore.

Aluatul: Intr-un bol mixam untul de la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam si cele doua oua, mixam, apoi punem zaharul cu pastai de vanilie, esenta de vanilie si praful de sare. Incorporam praful de copt si faina, treptat, incepem si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Il acoperim cu folie si il dam la frigider 20 de minute. Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider, rupem cam jumatate din el, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de subtire. Cu o forma decupam fursecurile. La jumatate din fursecurile decupate le facem si o gaurica pe mijloc cu un capacel sau un pahar foarte micut daca aveti. Procedam la fel cu tot aluatul. Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prind o culoare usor aurie. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Dupa ce crema s-a intarit, o scoatem din frigider si o mixam pana obtinem o consistenta spumoasa. Luam cate un fursec, punem crema, iar deasupra asezam un fursec cu gaura. Le presam usor pentru a se lipi. Le pudram cu zahar si servim. Din aceasta cantitate ies 30-35 de fursecuri. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri vanilate cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Anett 1

08.12.2021, 22:01

miki_a 1

28.12.2021, 15:32

Și noi suntem fani fursecuri! Mi-am pus semn la rețeta ta...Acum , că au mai crescut "ajutoarele", le vom proba cu siguranță!

Rocsi 1

30.12.2021, 20:06

Miki, ma bucur ca iti plac! Aaa, cu mici ajutoare e mai frumos sa le faci!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de pandispan