Gogosi

de baby_ktalyna in Dulciuri, 16 Oct 2013 | 3706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 ou intreg+2 galbenusuri
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 30 ml linguri ulei
  • cca 550 g faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Faina se cerne,drojdia o dizolvam in laptele caldut impreuna cu 1 lingura de zahar,restul de zahar se amesteca cu faina,esenta de rom coaja de lamaie sau portocala,zaharul vanilat,ouale apoi  drojdia amestecata cu laptele.

Se framanta aluatul iar treptat se adauga uleiul.Framantam pana uleiul se incorporeaza bine si aluatul devine nelipicios.

Se lasa acoperit la loc caldut pentru aprox. o ora jumate apoi  intindem,o foaie nu prea subtire.(pana uleiul este incins pentru prajire gogosile se lasa la odihnit) se prajesc la foc mic se pun cu partea de sus  in uleiul incins.Se pudreaza cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase la cuptor