Kebab

de Carmen_g in Pui, 2 Apr 2015 | 23450 vizualizari

 

E delicios kebab-ul ce vi-l prezint azi. Stiu, e mai comod sa mancam la fast-food...dar nu se compara gustul kebab-ului cumparat cu cel pregatit in casa! Mai ales ca acasa stim ce ingrediente folosim.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pita avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g drojdie
  • 3-4 linguri cu ulei
  • Pentru carne avem nevoie de:
  • 1 kg carne de pui
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura sare
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 50 g iaurt
  • Pentru sosul de usturoi avem nevoie de:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 200 ml ulei
  • 150 g smantana sau iaurt
  • 3 catei de usturoi pisati
  • sare
  • Pentru salata avem nevoie de:
  • 1 ceapa
  • 2 ridichi
  • 3 rosii
  • 1 castravete
  • sare
  • mai avem nevoie si de:
  • cartofi prajiti
  • ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab:

Lista ingredientelor este destul de lunga, dar timpul de preparare nu este prea indelungat. Mai mult dureaza pana se marineaza carnea, dar daca o punem la marinat de seara....a doua zi totul decurge foarte repede. Incepem cu carnea deci:

Eu am folosit pulpe de pui dezosate. Le-am taiat cubulete mai mici, le-am amestecat cu restul ingredientelor de la carne  si le-am lasat la marinat la frigider peste noapte. Daca nu aveti timp prea mult la dispozitie sau pofta e prea mare...e suficient si 1-2 ore daca marinati carnea.

Dupa ce carnea sa marinat se pune cu tot cu sos intr-o tava si se da la cuptor pana se patrunde bine. Dupa ce carnea e gatita...se transfera intr-o tigaie unsa cu putin ulei si se lasa putin la rumenit.

Eu am ales sa  fac pitele in casa, asa ca am framantat un aluat moale si nelipicios din faina, apa, sare, zahar, drojdie, ulei...in cantitatile mentionate sus. Am lasat la dospit o ora  , dupa care am impartit aluatul in 6 parti egale si i-am dat forma rotunda cu sucitorul. Am copt pitele aprox. 10-15 minute la cuptor.

Pentru sosul de usturoi se face o maioneza din galbenus, mustar ,sare si ulei. Maioneza obtinuta se amesteca cu smantana si usturoiul pisat.

Din legumele mentionate sus am facut o salata.

Asamblare:

Fiecare pita se taie in jumatate. In fiecare jumatate de pita se pune o lingura de sos de usturoi dupa care se pune alternativ carne, cartofi prajiti, salata si la final ketchup.

Aceasta este varianta mea de kebab. Bineinteles ca se poate adapta si in functie de gustul fiecaruia se pot adauga sau omite din ingrediente.

Sa aveti pofta la kebab!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Kebab libanez de pui