Kebab

de Carmen_g in Pui, 2 Apr 2015 | 14352 vizualizari

 

E delicios kebab-ul ce vi-l prezint azi. Stiu, e mai comod sa mancam la fast-food...dar nu se compara gustul kebab-ului cumparat cu cel pregatit in casa! Mai ales ca acasa stim ce ingrediente folosim.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pita avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g drojdie
  • 3-4 linguri cu ulei
  • Pentru carne avem nevoie de:
  • 1 kg carne de pui
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura sare
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 50 g iaurt
  • Pentru sosul de usturoi avem nevoie de:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 200 ml ulei
  • 150 g smantana sau iaurt
  • 3 catei de usturoi pisati
  • sare
  • Pentru salata avem nevoie de:
  • 1 ceapa
  • 2 ridichi
  • 3 rosii
  • 1 castravete
  • sare
  • mai avem nevoie si de:
  • cartofi prajiti
  • ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab:

Lista ingredientelor este destul de lunga, dar timpul de preparare nu este prea indelungat. Mai mult dureaza pana se marineaza carnea, dar daca o punem la marinat de seara....a doua zi totul decurge foarte repede. Incepem cu carnea deci:

Eu am folosit pulpe de pui dezosate. Le-am taiat cubulete mai mici, le-am amestecat cu restul ingredientelor de la carne  si le-am lasat la marinat la frigider peste noapte. Daca nu aveti timp prea mult la dispozitie sau pofta e prea mare...e suficient si 1-2 ore daca marinati carnea.

Dupa ce carnea sa marinat se pune cu tot cu sos intr-o tava si se da la cuptor pana se patrunde bine. Dupa ce carnea e gatita...se transfera intr-o tigaie unsa cu putin ulei si se lasa putin la rumenit.

Eu am ales sa  fac pitele in casa, asa ca am framantat un aluat moale si nelipicios din faina, apa, sare, zahar, drojdie, ulei...in cantitatile mentionate sus. Am lasat la dospit o ora  , dupa care am impartit aluatul in 6 parti egale si i-am dat forma rotunda cu sucitorul. Am copt pitele aprox. 10-15 minute la cuptor.

Pentru sosul de usturoi se face o maioneza din galbenus, mustar ,sare si ulei. Maioneza obtinuta se amesteca cu smantana si usturoiul pisat.

Din legumele mentionate sus am facut o salata.

Asamblare:

Fiecare pita se taie in jumatate. In fiecare jumatate de pita se pune o lingura de sos de usturoi dupa care se pune alternativ carne, cartofi prajiti, salata si la final ketchup.

Aceasta este varianta mea de kebab. Bineinteles ca se poate adapta si in functie de gustul fiecaruia se pot adauga sau omite din ingrediente.

Sa aveti pofta la kebab!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Andra_Constantinescu 1

04.04.2015, 00:09

As manca si eu!

Constelatialeu 1

06.04.2015, 06:59

La multi ani !

Carmen_g 1

06.04.2015, 08:58

multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Kebab indian cu fasole rosie si orez