Kebab

de Carmen_g in Pui, 2 Apr 2015 | 3143 vizualizari

 

E delicios kebab-ul ce vi-l prezint azi. Stiu, e mai comod sa mancam la fast-food...dar nu se compara gustul kebab-ului cumparat cu cel pregatit in casa! Mai ales ca acasa stim ce ingrediente folosim.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pita avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g drojdie
  • 3-4 linguri cu ulei
  • Pentru carne avem nevoie de:
  • 1 kg carne de pui
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura sare
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 50 g iaurt
  • Pentru sosul de usturoi avem nevoie de:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 200 ml ulei
  • 150 g smantana sau iaurt
  • 3 catei de usturoi pisati
  • sare
  • Pentru salata avem nevoie de:
  • 1 ceapa
  • 2 ridichi
  • 3 rosii
  • 1 castravete
  • sare
  • mai avem nevoie si de:
  • cartofi prajiti
  • ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab:

Lista ingredientelor este destul de lunga, dar timpul de preparare nu este prea indelungat. Mai mult dureaza pana se marineaza carnea, dar daca o punem la marinat de seara....a doua zi totul decurge foarte repede. Incepem cu carnea deci:

Eu am folosit pulpe de pui dezosate. Le-am taiat cubulete mai mici, le-am amestecat cu restul ingredientelor de la carne  si le-am lasat la marinat la frigider peste noapte. Daca nu aveti timp prea mult la dispozitie sau pofta e prea mare...e suficient si 1-2 ore daca marinati carnea.

Dupa ce carnea sa marinat se pune cu tot cu sos intr-o tava si se da la cuptor pana se patrunde bine. Dupa ce carnea e gatita...se transfera intr-o tigaie unsa cu putin ulei si se lasa putin la rumenit.

Eu am ales sa  fac pitele in casa, asa ca am framantat un aluat moale si nelipicios din faina, apa, sare, zahar, drojdie, ulei...in cantitatile mentionate sus. Am lasat la dospit o ora  , dupa care am impartit aluatul in 6 parti egale si i-am dat forma rotunda cu sucitorul. Am copt pitele aprox. 10-15 minute la cuptor.

Pentru sosul de usturoi se face o maioneza din galbenus, mustar ,sare si ulei. Maioneza obtinuta se amesteca cu smantana si usturoiul pisat.

Din legumele mentionate sus am facut o salata.

Asamblare:

Fiecare pita se taie in jumatate. In fiecare jumatate de pita se pune o lingura de sos de usturoi dupa care se pune alternativ carne, cartofi prajiti, salata si la final ketchup.

Aceasta este varianta mea de kebab. Bineinteles ca se poate adapta si in functie de gustul fiecaruia se pot adauga sau omite din ingrediente.

Sa aveti pofta la kebab!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Andra_Constantinescu 1

04.04.2015, 00:09

As manca si eu!

Constelatialeu 1

06.04.2015, 06:59

La multi ani !

Carmen_g 1

06.04.2015, 08:58

multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!