Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 3555 vizualizari

 

E o reteta greceasca de Paste, care nu lipseste din nici o casa, dar bineinteles, putem face aceste biscoturi si in tot restul anului, sunt bune mai ales dimineata la cafea! Mai am publicata o reteta asemanatoare, dar aceasta este fara praf de copt.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt nesarat
  • 340 gr zahar
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite vanilie
  • 120 ml lapte
  • 30 gr bicarbonat de sodiu
  • 900 gr faina
  • 2 galbenusuri amestecate cu 2 lingurite apa(sau lapte) ptr ungere
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste):

Bateti untul cu zaharul(untul sa fie putin moale, lasat ceva timp la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer si adaugati pe rand ouale, galbenusurile continuand sa mixati. Dizolvati bicarbonatul in lapte, apoi adaugati la compozitia de oua alternand cu faina. Cand aluatul s-a mai intarit, framantati cu mana sau cu carligele speciale de la mixer, aluatul trebuie sa fie moale. Evitati sa il mixati prea mult! Pe o masa, incepeti sa faceti formele care va plac( eu am facut formele speciale ptr Paste). Puneti biscoturile intr-o tava tapeta cu hartie de copt si puneti la cuptorul preincalzit la 200C ptr cca 20-30 min( depinde de cuptorul fiecaruia).

TIPS-URI

1

Ptr un gust mai deosebit, puteti pune coaja de lamaie rasa in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba