Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 3269 vizualizari

 

E o reteta greceasca de Paste, care nu lipseste din nici o casa, dar bineinteles, putem face aceste biscoturi si in tot restul anului, sunt bune mai ales dimineata la cafea! Mai am publicata o reteta asemanatoare, dar aceasta este fara praf de copt.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt nesarat
  • 340 gr zahar
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite vanilie
  • 120 ml lapte
  • 30 gr bicarbonat de sodiu
  • 900 gr faina
  • 2 galbenusuri amestecate cu 2 lingurite apa(sau lapte) ptr ungere
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste):

Bateti untul cu zaharul(untul sa fie putin moale, lasat ceva timp la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer si adaugati pe rand ouale, galbenusurile continuand sa mixati. Dizolvati bicarbonatul in lapte, apoi adaugati la compozitia de oua alternand cu faina. Cand aluatul s-a mai intarit, framantati cu mana sau cu carligele speciale de la mixer, aluatul trebuie sa fie moale. Evitati sa il mixati prea mult! Pe o masa, incepeti sa faceti formele care va plac( eu am facut formele speciale ptr Paste). Puneti biscoturile intr-o tava tapeta cu hartie de copt si puneti la cuptorul preincalzit la 200C ptr cca 20-30 min( depinde de cuptorul fiecaruia).

TIPS-URI

1

Ptr un gust mai deosebit, puteti pune coaja de lamaie rasa in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Doralinda 1

17.05.2013, 19:56

Buni, kukibella, cookie, laurenta

Rocsi 1

17.05.2013, 21:46

Ce bune

Doralinda 1

18.05.2013, 17:49

Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat foietaj de casă

de Ancutsa 6

ieri la 22:36

Budinca de chia cu iaurt

ieri la 22:08

Prajitura cu mere

ieri la 21:54

Vita cu sos de soia si legume

ieri la 21:35

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede de post