Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

de simona72 in Pui, 11 Oct 2013 | 10949 vizualizari

 

Le-am vazut la Dia noastra si nu am rezistat....deliciu de toamna cand este sezonul ghebelor, cu ceva sos iute piscacios si carne de pui frageda...

 

INGREDIENTE

  • ghebe 300 gr
  • ceapa - 1 mica
  • usturoi - 2 catei
  • sare - dupa gust
  • dulceata de ardei iute - un varf
  • boia afumata - un praf
  • ulei de masline - 3 linguri
  • piept de pui-1/2
  • piper-1/2 lingurita
  • oregano uscat-1/2 lingurita
  • suc de rosii de casa-1 cescuta
  • frunze de patrunjel-pt decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui:

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea taiata bucati. Se calesc usor la foc iute, se adauga sucul de rosii si se lasa sa se patrunda carne usor. Se adauga ghebele lasate intregi daca sunt micute sau taiate in jumatati daca sunt mai mari.Se lasa la foc iute pana cand scade apa lasata de ciuperci. Se adauga sare si piper dupa gust, oregano, dulceata de ardei iute si boia afumata. Se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc sa se intrepatrunda aromele. Decorati cu cateva frunzulite de patrunjel prospat. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci champignons si ardei