Mere coapte

de Bucataras in Slow Cooking, 29 Sep 2015 | 1516 vizualizari

 

(timp de pregatire 10 min, timp de gatire 2 ore si 30 min, program high, complexitate redusa)

 

INGREDIENTE

  • Mere – 4 buc
  • Batoane de scortisoara – 4 buc
  • Scortisoara pudra – 2 lingurite
  • Unt – 100 g
  • Stafide – 100 g
  • Pastaie de vanilie – 1 buc
  • Cognac sau cherry – 100 ml
  • Zahar brun – 4 linguri
  • Cardamon boabe – 3-4 buc
  • Ienibahar boabe – 3-4 buc
  • Apa – 50 ml
  • Inghetata de caramel sau vanilie – 4 scoops
  • Topping de vanilie – 4 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte:




  • Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza;




  • Pune-le in Crock Pot 6 L Saute si adauga apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar;




  • Infige in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umple merele cu stafide;




  • Adauga cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata putina scortisoara pudra ( pe fiecare in parte);




  • Aplicam apoi cate un cub de unt deasupra;




  • Stropeste-le cu cognac sau cherry;




  • Desfa pastaia de vanilie si adauga si semintele in vas;




  • Seteaza Crock Pot 6 L Saute pe timpul de 2 ore si 30 min (pentru 4 mere mari) si programul “high”;




  • Verifica-le, si cand s-au inmuiat serveste-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra;





Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

29.09.2015, 15:51

Ce faine sunt

Rocsi 1

29.09.2015, 20:59

O bunatate...

reisnaor_2006 1

07.12.2015, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock Pot