Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac

de RODIMUR in Mancare copii, 16 Feb 2020 | 4137 vizualizari

 

Dacă tot am fost încântată de clătitele cu spanac și mi s-a părut că sunt bune și simple, nu neapărat umplute, m-am gândit la un mic dejun cald: ochiuri în aceste clătite minunate. Iar alături am pus și o clătită umplută cu cremă de brânză. Îmi amintesc că am văzut cândva o imagine cu un astfel de mic dejun și de atunci mi-am tot propus să pun în aplicare această idee simplă și grozavă. A fost un mic dejun tare aspectuos, gustos și sățios...
Am pregătit două porții de mic dejun cald.

 

INGREDIENTE

  • 2 clătite simple cu spanac
  • 2 clătite cu spanac, umplute cu cremă de brânză
  • 2 ouă
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru servit:
  • 4 felii de pâine toast, prăjite
  • feliuțe de roșii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac:

Se fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta: 

https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html

Se înfierbântă uleiul de floarea soarelui în tigaie și se prăjesc două ouă ochiuri, cu grijă ca să nu se întărească gălbenușurile.

Se prăjesc patru felii de pâine toast.

Se spală roșiile și se feliază.

Se pune câte o clătită simplă pe fiecare farfurie și în mijloc, ochiurile calde, imediat ce s-au făcut.

Se împăturesc clătitele în jurul ochiurilor, se adaugă pe farfurie câte o clătită cu spanac umplută cu cremă de brânză și feliuțe de roșii. 

Micul dejun se servește cald, cu pâine prăjită.

TIPS-URI

1

Pentru prepararea clătitelor cu spanac, este bine să se urmeze tips-urile de la acea rețetă.

2

Ar fi bine ca ochiurile să fie făcute rapid, în ulei încins, în așa fel încât să nu se întărească gălbenușurile.

3

Meniul se servește cald, imediat ce este preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

17.02.2020, 21:43

Bine, Cristina, facem din nou rețeta, pentru că ce-a fost, s-a terminat...!

dantes 1

18.02.2020, 13:10

Bun!

RODIMUR 1

18.02.2020, 14:00

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval