Mousse de ciocolata

de RuxyRux in Vegan / Raw vegan, 5 Iul 2012 | 11613 vizualizari

 

Raw...cruda... o ciocolata , cremoasa, delicioasa cu consistenta de mousse si mult mai sanatoasa decat orice alta varianta din comert...ingredientele se pot gasi usor la Plafar si pe liniile de cumparaturi de pe internet, asa ca va invit la un rasfat deosebit si mai nevinovat!

 

INGREDIENTE

  • Am sa va spun si unde se gasesc ingredientele:
  • 350 gr caju( Metro, Carefourre, Plafar, internet)
  • 3 linguri cacao( raw, cruda am pus eu)
  • o lingurita vanilie pudra macinata( Plafar)
  • 100 gr melasa( Plafar)
  • 4 linguri miere
  • 70 gr unt de cacao ( internet magazinele bio)
  • 70 gr unt de cocos( Plafar si internet)
  • 200 ml apa( plata de izvor)
  • 1 lingurita extract de flori de portocal( internet, Plafar)
  • un praf de cardamon( Plafar)
  • 1 lingurita de lucuma( internet magazinele bio)
  • 1 lingurita de mesquite ( internet magazinele bio)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata:

Se topeste mai intai untul usor intr-un vas, introdus intr-un alt vas cu apa calda.

Am facut pudra de caju la blender.

Apoi se amesteca toate ingredientele intr-un robot puternic.

Se toarna compozitia care are consistenta unei budinci mai groase intr-o caserola alimentara mai maricica dreptunghiulara si se da la rece sa se intareasca. prima ora a mers la congelator apoi am mutat-o in frigider unde o si pastrez. Se taie dupa dorinta. Am pus si intr-o forma de tarta compozitia( pentru poza) tapetata cu folie alimentara dar de regula o torn in cutie si o tai sub forma de tablete de ciocolata.

Se poate servi alaturi de zmeura, mie combinatia mi se pare de vis!

TIPS-URI

1

*Lucuma: fruct subtropical din Peru *Mesquite:E ruda cu fasolea, mazarea, bobul...Dar numele-i incas 100%. E o tufa tepoasa (ce poate ajunge arbore in toata firea), care astazi se regaseste si pe continentele asiatic, african si australian. Leguminoasa fiind (face pastai!!), radacinile ei imbogatesc solul in mod util cu azot. ( crud si sanatos), preferata de albinute pentru mierea de mesquite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

06.07.2012, 22:15

Multumesc Iri...esti o draguta!

portiadelumina 1

15.06.2013, 12:23

Eram abia intrat pe site anul trecut când ai postat reţeta. Asta ca să nu spun că n-aveam habar de ce se întâmplă pe-aici Nu că acum aş şti prea multe
Da, Ruxy, este un mousse de nota 10, cu mult peste calitatea ciocolatelor ce sunt pe piaţă. Felicitări!

RuxyRux 1

15.06.2013, 12:27

Multumesc Padre sa stii ca este chiar o ciocolata speciala...foarte foarte delicioasa...sanatoasa si incomparabila cu ce se gaseste in comert ...mai exista si ciocolata de gata sa zic asa cruda, delicioasa sanatoasa...insa o gasesti la niste preturi fantasmagorice

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur