Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar

de Bucataras in Dulciuri, 7 Noi 2019 | 229 vizualizari

 

 Reteta de Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, un desert rapid si delicios

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata neagra Kandia pentru prajituri
  • 200 g frisca lichida
  • 300 g frisca spumata
  • Decor - fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar:

Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu!


Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula.

Lasa crema sa se raceasca.

Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata si pune-o peste crema de ciocolata.

Amesteca usor de jos in sus pana obtii un mousse lejer si pufos.

Pune mousse-ul de ciocolata in pahare si decoreaza cu fructe de padure.


De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao).


Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata.


Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.


Spor la pregatit reteta de Mousse cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

lucy2002 1

08.11.2019, 08:34

Adauga comentariu...

Ancutsa 1

09.11.2019, 16:10

Un adevarat rasfat!

Rocsi 1

09.11.2019, 20:27

Ce faine sunt paharele cu desert!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme