Oishr - Cafea cu ghimbir din Yemen

de Mitinita in Cafea, 14 Mai 2011 | 9060 vizualizari

COMENTARII (29)

MVMih 1

14.05.2011, 22:42

Chiar interesant. Daca zici ca e buna...o sa incerc maine neatza

RuxyRux 1

14.05.2011, 22:48

Wow Miti...grozava idee...vad ca iti place tare sa incerci gusturi noi cauta la plafar( farmacii naturiste) extract de stevie...in jur la 10 lei o sticluta, pui in picaturi si indulcesti cat vrei...e o varianta sanatoasa, nu ingrasa deloooc pentru a inlocui zaharul...in schimb zaharina....te pup cu drag...

mihaelaM 1

14.05.2011, 23:52

o sa incerc

aziz 1

15.05.2011, 08:28

mie ghimbiru asta mi se pare prea aromat ,prea puternic cel putin pt cafea

divainbucatarie 1

15.05.2011, 09:32

Lau 1

15.05.2011, 09:53

interesant

Mitinita 1

15.05.2011, 09:56

ruxy,eu beau cafeaua cu putin lapte si fara zahar,dar aici a fost nevoie de un indulcitor. Multumesc de tip,o sa incerc

Mitinita 1

15.05.2011, 09:57

Mvmih,sa pui putin cate putin pana obtii gustul dorit

Mitinita 1

15.05.2011, 10:15

mihaela
diva
sufletista

Mitinita 1

15.05.2011, 10:15

mona,se pune putin cate putin,dar imi inchipui ca nu e pe gustul multora

RuxyRux 1

15.05.2011, 10:40

Sau daca poti.... mai bine sirop de artar

Mitinita 1

15.05.2011, 10:51

siropul de artar il folosim mai mult la pancakes,desi parca mi-as face si niste granola cu el. chiar nu vreau zahar la cafea,mai ales ca o fac in stil american,mai multa si mai slaba. Data trecuta,pe cafenea,i-am zis cafea lunga si s-au luat de mine La noi asa e la cafenele:cafea lunga si scurta (espresso)

LUK 1

15.05.2011, 15:14

aromata si buna

Mihaela11_jo 1

15.05.2011, 21:43

Foarte aromata
Qishr este foarte populara in Yemen deoarece se prepara din coji de cafea, deci e mai ieftina
La noi de sarbatori se serveste o cafea asemanatoare care se fierbe mult pana devine concentrata dar cu cardamom si amara, fara zahar.E foarte gustoasa si asa cum ai spus se serveste in cantitati mici; avem niste canutze speciale pentru ea( le poti vedea in fotografia de la "mamool".
Se toarna cantitati mici; daca mai vrei intinzi cescuta si ti se mai pune, daca nu mai vrei sa bei clatini cescuta. este semnul ca ai terminat de baut cafea.
Soacra mea cumpara cafea verde din Yemen( cafeaua de Yemen este de calitate superioara si foarte apreciata in lumea araba) pe care o prajeste acasa si o macina astfel incat sa ramana putin mai grunjoasa.
Cand vin musafiri ii servesti cu cafea amara - se numeste cafeaua de bine venit"ahlan wa sahlan" si inainte de terminarea vizitei se serveste cafea dulce; daca servesti musafirii la venire cu cafea dulce inseamna ca nu sunt bineveniti
Ce obiceiuri sunt in Iran referitoare la cafea? Ar fi interesant sa ne povestesti de obiceiurile de acolo

diaconta 1

15.05.2011, 21:47

Mihaela,ce lucruri interesante povestesti eu nu cred ca m-as adapta acolo,totul mi se pare foarte complicat
Cat despre aromele astea la cafea,nu stiu daca ar fi pe placul meu,vreau sa simt aroma puternica a cafelei,nu altceva

Mitinita 1

15.05.2011, 22:12

mihaela,ce frumos povestesti Iranienii nu sunt mari consumatori de cafea,la ei se bea ceai. Cafea consuma cei care sunt mai westernizati. La ei un lucru trebuie refuzat de trei ori ca sa fie siguri ca chiar nu mai vrei,dar de cele mai multe ori nu scapi nici atunci. Beau ceaiul cu un cub de zahar,pe care il tin intre dinti si care ii tin destul de mult,ptr un incepator la prima sorbitura s-a dus si zaharul. Cumparam cafea proaspat macinata de la un armean, un miros de cafea proaspata incomparabil. Era asa de surprins ca mereu ceream aroma cea mai puternica

Mitinita 1

15.05.2011, 22:12

dia,mie imi e mult mai greu sa ma adaptez in Romania

Mihaela11_jo 1

15.05.2011, 22:15

Dia sunt foarte multe obiceiuri tabu la arabi si ia un "pic' de timp sa le inveti; norocul a fost ca la inceput am locuit langa socrii mei , care m-au invatat multe lucruri si am scapat de gafe
Si cum sotul era mai mult in garzi m-a lasat pe mine in prima linie "la atac"

Mitinita 1

15.05.2011, 22:18

In Iran exista o fraza "Esti oaspetele meu" pe care vanzatorii o spun des...nu o mai spun strainilor,care au luat-o de buna,isi faceau cumparaturile si cand li se zicea ca nu trebuie sa plateasca ziceau Multumesc si plecau. Se numeste Taroof si inca nu am reusit sa-i deprind tehnica,sunt cuvinte care stiu ca nu inseamna ce se spune,dar se accepta oricum.

Mihaela11_jo 1

15.05.2011, 22:24

Adina e chiar ciudat ca socotim tara de adoptie "acasa"; ma bucur mult cand merg in Romania cu diferite ocazii, dar ma simt asa de usurata cand ma intorc "acasa in Iordania".
Arabii sunt foarte ospitalieri si musafirii au un statut special.
Am invitat un fost coleg de-al meu de clasa si al sotului meu de facultate la un congres de cardiologie la Amman si practic nu a putut face fata invitatiilor la masa a medicilor arabi care au studiat in Romania si a cardilogilor iordanieni; a ramas foarte placut impresionat de felul cum l-au tratat, dar si de bucataria araba.
Si insistenta sa mananci si sa bei este la fel si la arabi; cand te intorci dintr-o vizita simti ca plesnesti; si cred ca ati vazut ce prajituri dulci sunt aici

Mitinita 1

15.05.2011, 22:29

Si iranienii sunt foarte ospitalieri,am noroc si cu niste cumnate care nu stiu ce sa mai scoata pe masa. Si felul in care isi decoreaza masa prima oara am fost suprinsa de toate culorile si cat de multe feluri se gaseau. De aceea imi plac mie retetele tale,imi aduc aminte de mesele de acolo. De abia astept sa mergem din nou in vizita,maruntica mea s-a cerut,a zis ca nu prea isi mai aduce aminte multe

Mihaela11_jo 1

15.05.2011, 22:32

Vizitele la arabi se desfasoara dupa un anumit protocol.
Se incepe cu cafeaua amara , asa cum am mai spus.
Urmeaza sucuri de fructe sau bauturi racoritoare gazoase si seminte( de lubenita+arahide+caju+migdale+fistic+ etc).
Apoi ceai cu menta sau "maramie' -o alta planta foarte aromata( si care se spune ca e bun calmant si pentru colici) si prajituri dulci...dulci...dulci...
Uneori se mai serveste si "tabouleh"
Urmeaza fructe proaspete( in functie de sezon)
Ultima este cafeaua dulce, care nu e suficient de dulce daca nu se serveste cu ciocolata

Mitinita 1

15.05.2011, 22:36

deci cam acelasi e protocolul,cu exceptia ceaiului in locul cafelei. Si pe acolo sunt seminte de pepene? Eu am facut ochii cat cepele cand am vazut .Prajiturile iraniene nu sunt asa de dulci ca cele arabe,iar cine merge in vizita neaparat sa duca o cutie drept cadou. N-am intalnit pe nimeni care sa fi facut prajituri de casa.

Mihaela11_jo 1

15.05.2011, 23:17

Si aici se duc prajituri cadou cand mergi in vizita; majoritatea mananca seminte de pepene iranian!!!!!!!!

Mihaela11_jo 1

16.05.2011, 14:15

Si am uitat sa-ti spun ca in l. araba "qishr" inseamna coji

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cappuccino freddo