Oua de Paste (2013)

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2013 | 3482 vizualizari

 

Primul Paste impreuna cu Minunea mea!
Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi va dorim si voua! Sa aveti sufletul curat!

 

INGREDIENTE

Din pacate, timpul nu mi-a mai permis anul acesta sa vopsesc ouale in mod natural, drept pentru care am ales cea mai simpla varianta: vopseaua din comert. Astfel, avem nevoie de:

  • vopsea lichida de oua
  • apa
  • sare
  • 4 linguri cu otet
  • ulei sau untura
  • servete de hartie
  • frunze de diferite forme sau coji de ceapa rosie pentru realizarea modelelor
  • un dres pentru cazul in care alegem sa realizam si modele
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste (2013):

Spalam si degresam ouale, cu ajutorul unui burete abraziv. Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert la foc mic, in apa cu sare. Separat fierbem 2 litri de apa pentru vopsit. Apa trebuie sa o mentinem fierbinte. In functie de tipul de vopsea, turnam continutul plicului in 200-250 ml apa fierbinte, adaugam si cateva linguri de otet, omogenizam si punem cate 2-3 oua pentru aproximativ 4 minute (in functie de intensitatea culorii pe care dorim sa o obtinem). (Pentru realizarea modelelor, umezim frunza/coaja de ceapa, o asezam pe ou si o legam strans cu un dres). Stergem usor ouale cu un servet de hartie si le ungem cu grasime (ulei sau untura) pentru a le conferi luciu.

  Va dorim un Paste Fericit!

TIPS-URI

1

Nu este necesar ca apa in care fierb ouale sa dea in clocot pentru ca acestea sa fie tari;

2

Ouale nu se fierb in vopsea!

3

Pentru o culoare intensa se folosesc oua albe! Insa, cum acestea se sparg cel mai usor, ar fi ideal sa aveti oua de tara!

4

Se pot folosi combinatii de culori pentru nuante diferite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Paste (2013)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (35)

Corinuta 1

04.05.2013, 23:08

Paste fericit si voua!

MotanLaOale 1

04.05.2013, 23:58

Dya Daniela Andrei 1

05.05.2013, 00:54

Paste Fericit ! Hristos a Inviat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa