Paine impletita elvetiana

de madi_marin in Piine, 30 Mar 2010 | 4159 vizualizari

 

Am vazut reteta la Miha si pentru ca in week-end am avut niste musafiri speciali, m-am gandit ca e potrivit sa o pregatesc. A avut un mare succes, nu numai prin aspect , ci si prin gust. Multumesc, Miha!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina superioara
  • 1/2 cub mic drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita zahar

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura cu lapte
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita elvetiana:

In cuva masinii de paine punem ingredientele astfel: faina, drojdia dizolvata in laptele caldut, oul batut, untul topit( sa fie lichid), sare si zahar. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune pe masa pudrata cu faina, se imparte in doua, apoi se intind bucatile sub forma de rulou rasucit. Se formeaza un ,,X,, din cele doua rulouri, apoi se suprapun . Se folosesc aceleasi capete ale fiecarui rulou in timpul rasucirii. Cand e gata , se aseaza frumos in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa la crescut in forma cam 30 de minute. Apoi se unge cu o pensula cu  galbenusul batut cu lapte si se presara deasupra mac. Se da la cuptorul incins , la foc potrivit, pe etajul de sus, cam 40 de minute. Se lasa la racit in forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mariac 1

31.03.2010, 18:56

gugugh 1

22.11.2010, 23:04

gata urmatoarea painica pe lista mea...

madi_marin 1

23.11.2010, 09:20

gugugh....o sa fii incantata de rezultat.... mie mi-a placut foarte mult si am pregatit-o de mai multe ori....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Palanețe (cocoradă) cu branza