Desert papanasi

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Oct 2020 | 3748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 2 lg zahar
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 g faina
  • 500 ml ulei pt prajit
  • Pt servit:
  • Smântâna grasa
  • dulceață de visine sau afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de min. 

Aluatul se împarte în 12 bucăți mari și 12 bucăți mici. 

Bucatile mici de aluat se formează în forma de bila. 

Bucatile mari de aluat se rotunjesc și cu ajutorul degetelor se formează o gaura în mijloc care se lărgește ușor. 

Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. 

Se scot pe servetele de hârtie pt a absori exescul de ulei. 

Se servesc cu smântână și dulceață! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Rocsi 1

23.10.2020, 18:58

Sunt tare, tare deliciosi! Eu raman tot la cei cu branza de vaci!

Ina 1

25.10.2020, 20:46

Vreau și eu

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:19

Mmmmm.....ce mult imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu bulion