Papanasi cu branza de vaci si gris

de Gicuta69 in Dulciuri, 19 Aug 2015 | 13129 vizualizari

 

Un desert romanesc foarte popular, usor de facut si tare, tare bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit papanasii
  • smantana
  • dulceata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu branza de vaci si gris:

Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul,zaharul vanilat, grisul,sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat  faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15min impartim coca in 8 bucati egale.

Cu mainile pudrate cu faina  luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.

Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem pe hartie absorbanta.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu branza de vaci si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Papanasi cu branza de vaci si gris-0
Papanasi cu branza de vaci si gris-1
Papanasi cu branza de vaci si gris-2
Papanasi cu branza de vaci si gris-3
Papanasi cu branza de vaci si gris-4
Papanasi cu branza de vaci si gris-5
Papanasi cu branza de vaci si gris-6
Papanasi cu branza de vaci si gris-7
Papanasi cu branza de vaci si gris-8
Papanasi cu branza de vaci si gris-9
Papanasi cu branza de vaci si gris-10
Papanasi cu branza de vaci si gris-11
Papanasi cu branza de vaci si gris-12
Papanasi cu branza de vaci si gris-13

COMENTARII (22)

Xandrinne

Xandrinne 1

21.08.2015, 22:35

anushk_moroianu

anushk_moroianu 1

23.09.2015, 18:25

cea mai tare reteta de papanasi de pana acum !!! 1 saptamana am facut continuu !! nu ma mai saturammmmmm

Gicuta69

Gicuta69 1

23.09.2015, 18:36

Anushk, ma bucar ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!