Cheesecake cu coacere reteta clasica la cuptor

de bucatarasa in Dulciuri, 28 Apr 2024 | 891 vizualizari

 

Cheesecake cu coacere reteta clasica la cuptor
Cheesecake-ul cu coacere este un desert clasic si delicios, apreciat pentru textura sa cremoasa si gustul sau bogat. Aceasta reteta implica prepararea unui blat crocant, umplut cu un amestec cremos de branza de vaci, oua, zahar si arome, si apoi coacerea pana cand se intareste.

 

INGREDIENTE

  • Cheesecake cu coacere reteta clasica la cuptor
  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti digestivi sau orice alt tip de biscuiti, maruntiti
  • 100 g unt, topit
  • Pentru umplutura:
  • 600 g branza de vaci, la temperatura camerei
  • 200 g smantana grasa sau iaurt grecesc
  • 150 g zahar granulat
  • 3 oua mari
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu coacere reteta clasica la cuptor:

Cheesecake cu coacere reteta clasica la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 160°C si pregateste o tava de copt rotunda (cu diametrul de aproximativ 23 cm) tapetand fundul si marginile cu hartie de copt.

Pentru blat, amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit si preseaza compozitia rezultata intr-un strat uniform pe fundul tavii de copt. Poti folosi o spatula sau baza unui pahar pentru a niveleaza blatul.

Pentru umplutura, intr-un castron mare, bate branza de vaci cu smantana sau iaurtul grecesc pana cand devine cremoasa si omogena.

Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana cand acesta se dizolva complet.

Adauga ouale unul cate unul, mixand bine.

Amesteca extractul de vanilie si, optional, coaja rasa de lamaie sau portocala in compozitie.

Toarna amestecul de branza peste blatul din tava si niveleaza suprafata cu o spatula.

Coace cheesecake-ul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45-55 de minute sau pana cand marginile sunt usor rumenite iar centrul este putin tremurator cand agiti usor tava.

 Dupa coacere, opreste cuptorul si lasa cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru aproximativ 1 ora.

 Dupa racire, refrigeraza cheesecake-ul pentru cel putin 4 ore sau peste noapte inainte de servire.

 Decoreaza cheesecake-ul refrigerat cu fructe proaspete, sos de fructe sau sos de ciocolata inainte de a-l taia si servi.

Bucura-te de deliciosul cheesecake cu coacere alaturi de cei dragi!

Recomandam si cheesecake fara coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu coacere reteta clasica la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake caramel