Pere cu sos de ciocolata

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 2031 vizualizari

 

Aceste pere imbibate in infuzie de menta, lemn dulce si anason stelat sunt puse in valoare de sosul onctuos de ciocolata neagra.

 

INGREDIENTE

  • 2 pere nu foarte coapte
  • 2 portocale
  • 200 grame de zahar
  • o lamaie
  • 4 linguri de mix de menta, lemn dulce si anason stelat
  • Pentru sos:
  • 150 ml creme fraiche
  • 100 grame ciocolata neagra
  • o pastaie de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu sos de ciocolata:

Perele se decojesc si se acopera cu sucul de la lamaie.


Se fierbe 1 litru de apa cu zaharul pana acesta se dizolva. Se indeparteaza de pe foc si se adauga mixul de menta, lemn dulce si anason stelat si se lasa la infuzat 12 minute. Se strecoara siropul si se amesteca cu sucul portocalelor. Perele se introduc in infuzia amestecata cu sucul portocalelor si se fierb 20 de minute la foc mic. Se ia de pe foc si se acopera. Se lasa peste noapte.


Pentru sos, se fierbe creme fraiche. Se ia de pe foc, se adauga pastaia de vanilie taiata longitudinal si se lasa la infuzat.


Intr-un bol se pune ciocolata taiata bucati mari, iar peste se adauga creme fraiche dupa ce a fost indepartata pastaia de vanilie. Se amesteca pana se topeste ciocolata.


Se servesc perele imbracate in sosul de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine un sos mai lucios, adaugati o bucata mica de unt.

2

Mixul de menta, lemn dulce si anason stelat poate fi inlocuit cu verbena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

09.11.2012, 19:16

Mmmmmm...irezistibile!

Sim0na 1

09.11.2012, 21:58

mmm... un adevarat rasfat!!!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:17

yuuuuumy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nutella