Pere cu sos de ciocolata

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 2209 vizualizari

 

Aceste pere imbibate in infuzie de menta, lemn dulce si anason stelat sunt puse in valoare de sosul onctuos de ciocolata neagra.

 

INGREDIENTE

  • 2 pere nu foarte coapte
  • 2 portocale
  • 200 grame de zahar
  • o lamaie
  • 4 linguri de mix de menta, lemn dulce si anason stelat
  • Pentru sos:
  • 150 ml creme fraiche
  • 100 grame ciocolata neagra
  • o pastaie de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu sos de ciocolata:

Perele se decojesc si se acopera cu sucul de la lamaie.


Se fierbe 1 litru de apa cu zaharul pana acesta se dizolva. Se indeparteaza de pe foc si se adauga mixul de menta, lemn dulce si anason stelat si se lasa la infuzat 12 minute. Se strecoara siropul si se amesteca cu sucul portocalelor. Perele se introduc in infuzia amestecata cu sucul portocalelor si se fierb 20 de minute la foc mic. Se ia de pe foc si se acopera. Se lasa peste noapte.


Pentru sos, se fierbe creme fraiche. Se ia de pe foc, se adauga pastaia de vanilie taiata longitudinal si se lasa la infuzat.


Intr-un bol se pune ciocolata taiata bucati mari, iar peste se adauga creme fraiche dupa ce a fost indepartata pastaia de vanilie. Se amesteca pana se topeste ciocolata.


Se servesc perele imbracate in sosul de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine un sos mai lucios, adaugati o bucata mica de unt.

2

Mixul de menta, lemn dulce si anason stelat poate fi inlocuit cu verbena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

09.11.2012, 19:16

Mmmmmm...irezistibile!

Sim0na 1

09.11.2012, 21:58

mmm... un adevarat rasfat!!!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:17

yuuuuumy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere si iaurt