Pancakes cu sos de ciocolata , nuca si capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Mai 2015 | 3044 vizualizari

 

clatite americane

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 30 g unt topit
  • cca 2 linguri de ulei
  • 130 g faina alba proaspat cernuta

Sosul de ciocolata si nuca:

  • 75 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata neagra
  • cca 50 g nuca macinata

In plus:

  • 250 g capsuni
  • fulgi de ciocolata amaruie
  • fulgi de ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu sos de ciocolata , nuca si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu 25 g zahar.

Mixam galbenusurile cu untul topit uleiul si praful de copt, adaugam apoi laptele iar la final faina proaspat cernuta. Omogenizam bine amestecul, apoi incorporam spuma de albusuri.

Incingem tigaia antiaderenta , turnam cate un polonic de aluat in mijlocul tigaii, lasam sa se cocaca pe o parte, apoi intoarcem cu grija clatita sa nu se rupa si o coacem si pe partea cealalta.

Procedam la fel si cu restul aluatului, pana se coc toate clatitele.

Pentru sosul de ciocolata  punem frisca lichida intr-o craticioara, rupem ciocolata bucati si o topim la foc mic in frisca. La final adaugam nuca macinata. Daca sosul este prea gros mai adaugam putina frisca sau chial cateva linguri de lapte.

Turnam sosul peste clatite, decoram cu fulgi de ciocolata si capsuni, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu sos de ciocolata , nuca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite de post