Pancakes cu sos de ciocolata , nuca si capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Mai 2015 | 1599 vizualizari

 

clatite americane

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 30 g unt topit
  • cca 2 linguri de ulei
  • 130 g faina alba proaspat cernuta

Sosul de ciocolata si nuca:

  • 75 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata neagra
  • cca 50 g nuca macinata

In plus:

  • 250 g capsuni
  • fulgi de ciocolata amaruie
  • fulgi de ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu sos de ciocolata , nuca si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu 25 g zahar.


Mixam galbenusurile cu untul topit uleiul si praful de copt, adaugam apoi laptele iar la final faina proaspat cernuta. Omogenizam bine amestecul, apoi incorporam spuma de albusuri.


Incingem tigaia antiaderenta , turnam cate un polonic de aluat in mijlocul tigaii, lasam sa se cocaca pe o parte, apoi intoarcem cu grija clatita sa nu se rupa si o coacem si pe partea cealalta.


Procedam la fel si cu restul aluatului, pana se coc toate clatitele.


Pentru sosul de ciocolata punem frisca lichida intr-o craticioara, rupem ciocolata bucati si o topim la foc mic in frisca. La final adaugam nuca macinata. Daca sosul este prea gros mai adaugam putina frisca sau chial cateva linguri de lapte.


Turnam sosul peste clatite, decoram cu fulgi de ciocolata si capsuni, apoi servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu sos de ciocolata , nuca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

02.05.2015, 21:38

Ce imi plac

mirela0911 1

03.05.2015, 13:15

Yummy!

dantes 1

04.05.2015, 08:42

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema mascarpone si zmeura