Carticele cu osanza si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 4998 vizualizari

 

Sunt bune dar migaloase.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 cani apa calduta
  • 2 linguri otet
  • 2-4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 kg osanza ( amestecata cu faina,2 linguri)
  • rahat taiat bucatele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carticele cu osanza si rahat:

Aluat:


Faina se amesteca cu apa calduta, cele 2 linguri de otet, sarea si uleiul. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Osanza o amestecam cu 2 linguri de faina. Si procedam in felul urmator: intindem coca in dreptunghi, impartim in 3 (imaginar) Intindem peste primele 2 parti osanza, a treia ramane fara si impachetam in felul urmator: partea fara osanza vine peste partea din mijloc cu osanza si apoi prima parte peste ele, se lasa la odihnit cca10 minute, apoi se intinde foaia din nou si procedam la fel cu osanza ramasa, trebuie sa urmarim sensul in care am pus osanza. Se procedeaza asa pana se termina osanza de pus, apoi se lasa la rece 1 ora. Dupa care se intinde, se taie dreptunghiulete, se umplu cu bucatele de rahat si se dau la cuptorul incins. Se pudreaza cu zahar cand sunt gata.


PS. Am incercat sa explic cat mai bine posibil, din pacate n-am poze care sa exemplifice procedura si cat de curand nu cred ca mai fac. Am niste probleme cu mainile, nu ma mai ajuta sa framant si evit efortul

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carticele cu osanza si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

29.01.2013, 20:34

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 12:32

babi5 1

20.08.2013, 18:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica umplute cu cremă de rahat