Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Sep 2016 | 5119 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Astazi m-a urmarit  tare de tot o reteta...de cand am vazut-o pe 3 sisters cooking...n-am mai avut liniste pana n-am preparat-o! :)))))...le multumesc pentru desertul rapid, delicios!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 gr iaurt grecesc (Liddl)
  • 150 gr. gris
  • 100 gr. pesmet
  • 100 gr. unt
  • 3 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 gr zahar pudra vanilat( eu am pus brun)
  • coaja de la o lamaie( Bio)
  • sare un praf
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt:

Reteta de preparare a papanasilor

Mai intai  se pregatesc ingredientele.

Am preparat pesmetul: am pus uleiul si pesmetul pe foc mic, am amestecat cateva minute pana s-a rumenit. Eu i-am pus si doua linguri de zahar brun si putina vanilie, apoi l-am lasat la racit.

Untul moale, amestecati-l cu  grisul si frecati-l usor cu un tel, adaugati praful de sare si coaja de lamaie, apoi ouale pe rand, pana la omogenizare si la final iaurtul si vanilia.

Eu am avut un ibric mare, am pus compozitia, am tinut vasul pe foc mic, am amestecat permanent pana s-a umflat amestecul si a dat cateva clocote, apoi l-am racit. 

Aveti grija ca se prinde foarte usor de fundul vasului, asa ca nu plecati de langa el si amestecati permanent.

Intre doua linguri am format papanasii pe care i-am pus in pesmetul inca cald rumenit.

Fiecare papanas l-am pudrat cu zahar pudra vanilat si l-am asezat cu grija in tava pregatita si tapetata cu foaie de copt.

La cuptorul incins ( avand electric l-am pus la 200 de grade) am copt papanasii fix cinci minute.

Gata! Noi i-am mancat cu dulceata de nectarine deasupra...yamyyyyyy!

Delicios...va doresc pofta bunicica in caz ca alegeti sa-i preparati!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

29.09.2016, 23:48

Multumesc Diuta scumpa! Multumesc si pentru ca ai probat reteta...esti o dulceata.....ma bucur mult ca te-au incantat!Te imbratisez cu drag!

mihaelar63 1

30.09.2016, 02:18

Cred ca au iesit niste pufoseniiiiii !!!!

RuxyRux 1

03.10.2016, 21:00

Multumesc scumpo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta mini-afino