Papanasi moldovenesti

de miki_a in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 1447 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa!
Rumeni, dolofani, cu gust intens de branza proaspata, aroma imbietoare, gata sa satisfaca poftele oricarui mofturos...asa as caracteriza vestitii papanasi moldovenesti!
Daca v-am facut cat de cat pofta, sa stiti ca este un desert care se prepara usor, rapid, din ingrediente accesibile oricui, iar in scurt timp puteti avea o farfurie plina de minunatii aurii si imbietoare. Singurul dezavantaj (desi nu mancam in fiecare zi sau de 3 ori pe zi) este ca sunt prajiti in baie de ulei, ceea ce creste numarul de calorii, dar sigur sunt mai buni decat cei fierti! Garantat!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. branza proaspata de vaci (foarte bine scursa de zer);
  • 1 ou + 1 galbenus;
  • 3 linguri cu zahar (am folosit brun);
  • 3 linguri cu faina alba;
  • 3 linguri cu gris de grau;
  • 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie;
  • 1/2 lingurita cu sare fina;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (optional);
  • 200 ml ulei pentru prajit.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi moldovenesti:

Intr-un vas, amestecam toate ingredientele.


Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte mult aluatul. La final, trebuie sa avem o compozitie legata, care se desprinde usor de pe lingura si vas.


Cu mana usor umezita, luam bucati din aluat (cat o nuca), ii dam forma ovala, dupa care aplatizam. Asezam papanasii pe un blat infainat.


Dupa ce i-am terminat de modelat, incingem uleiul intr-o tigaie si ii prajim suficient, pe ambele parti pana devin rumeni si frumosi.


Ii scoatem pe servete absorbante.


La servire, ii pudram cu zahar fin, zahar vanilat sau ii putem combina cu diverse creme, inghetate, frisca, smantana, dulceaturi, miere!


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Puneti zahar in functie de gustul personal.

2

Daca branza este mai moale, mai adaugati faina sau gris, iar ca aluatul sa creasca la copt puneti si bicarbonatul.

3

Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praful de copt.

4

Ii puteti servi simpli sau cu diferite adaosuri.

5

Sunt buni atat calzi, cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

miki_a 1

01.02.2017, 18:31

Rocsi, , nici nouă nu ne plac fierți (mai degrabă renunț la idee....). Sper să încerci rețeta și să bucurați din plin de reușită!

miki_a 1

01.02.2017, 18:31

Daniela, , mulțumesc!

miki_a 1

02.02.2017, 17:35

Mirela, , cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu smantana si dulceata