Pasta de zahăr (fondant) homemade

de simonacallas in Dulciuri, 27 Apr 2014 | 29842 vizualizari

COMENTARII (31)

Valclaudia 1

27.04.2014, 08:48

inca n-am avut curaj sa ma apuc de asa ceva! Dar trec reteta la favorite, sper sa-i vina randul cat de curand...

simona72 1

27.04.2014, 09:01

Arata extraordinar de bine pasta ta si nu pare a fi greu de facut. Cu ceva ani in urma am incercat sa fac o pasta de zahar, reteta nu era cu marhmalows, daca o caut cred ca o mai gasesc....dar nu am fost prea incantata de rezultat. Bravo, e de probat reteta ta!!!

Merisor 1

27.04.2014, 09:12

Eu din asta nu am facut pana acum
Super!

simonacallas 1

27.04.2014, 09:44

Claudia, nu e greu de facut. Eu m-am apucat de ea din curiozitate si de atunci nu-mi lipseste din casa

Simo, stiu ca sunt multe variante de pasta de zahar, eu cu asta ma impac foarte bine. La inceput era greu sa gasesc marshmallows albe (prefer albe ca dupa aia colorez eu cum vreau), acum nu mai e o probema

Meri, nici eu nu am facut pana acun un an, ca n-am avut nevoie

Va multumesc mult

deyutzky 1

27.04.2014, 10:08

super!!! o pun la favorite!

Lia_ 1

27.04.2014, 10:23

am salvate cred vreo 6 retete de pasta de zahar inclusiv cu marshmallows de la dulcegarii-culinare si are aici si ancuta una dar mai punea margarina parca

eu am ales pt modelari mici, fara suprafata de acoperit tort, o pasta din lapte praf si miere. din cand in cand mai framantam bucati mici cu lapte praf ca incepea sa se lipeasca. am ales in ideea de cat mai spre natural desi este procesat si laptele praf.
si n-am socotit la bani cum iese, sunt scumpe si lapte praf si miere, cred ca e tot una si nu este la fel de fina ca asta, normal

Simona, imi place grozav ca tu cand explici, chiar spui totul ca sa fie bine si invat o gramada. tot ceea ce ai scris la tipsuri este fffff de ajutor si te felicit mult pt asta

simonacallas 1

27.04.2014, 10:47

Deyu

Lia, ma bucura mult aprecierea ta, multumesc Asa este, pasta asta e fina si se poate intinde fara probleme in strat oricat de subtire. Recunosc ca si eu am invatat in timp cum sa o fac sa iasa cat mai aproape de perfectiune. Am studiat zeci de tutoriale, in special video (sunt si pe youtube o multime), pentru ca nimeni nu s-a nascut gata invatat, ca nu e Chuck Norris

RuxyRux 1

27.04.2014, 10:57

Grozav! Eu sunt cam departe de astfel de talente artistice ...am incercat o singura data o reteta de pe net, insa nu mi-a iesit...si de atunci n-am mai risipit aiurea ingredientele...ajung la cos si este pacat...
Poate candva am sa probez reteta ta Simona, o pun la favorite! Nu am cuptor de microunde, e desfiintat de ani de zile, ma gandesc ca poate merge si la cuptorul obisnuit sa topesc bombonelele....coloranti nu voi folosi decat daca decorul nu se mananca, nu am incredere, tot chimice sunt indiferent ce se spune...felicitari draga mea, asta cere indemanare si talent, iar tu te bucuri de ele din plin!

xana 1

27.04.2014, 11:05

Arata perfect! Nu sunt eu prea indemanatica sa acoper torturi cu pasta de zahar, dar cand orind curajul, reteta ta o incerc

Rocsi 1

27.04.2014, 11:06

Imi place reteta Sper ca intr-o zi sa ma incumet sa fac si eu

Ela68 1

27.04.2014, 12:56

Am facut o singura data pasta de zahar, dar in alt mod.....n-am fost multumita. Reteta pe care ne-o prezinti cred ca e foarte buna, o s-o incerc si eu. Visez demult la forme de floricele de maces si anemone . Super explicat

MOKUSKA 1

27.04.2014, 13:57

Da, nici mie nu mi-a iesit niciodata fondantul din marshmallows, am sa mai incerc o singura data reteta asta, daca nici asta nu imi iese ma las . Arata super, felicitari

laura_n 1

27.04.2014, 14:19

si eu faceam inainte pasta, insa acum prefer sa o cumpar, dar e faina varianta cu marsh-ul

Constelatialeu 1

27.04.2014, 14:35

simonacallas 1

27.04.2014, 14:58

Rux, nu stiu daca merge la cuptorul obisnuit. Din cate am observat eu, diferenta dintre cele doua este ca, la microunde alimentele se incalzesc din centru spre exterior, la cuptorul celalalt e invers. Si mi-e teama sa nu se usuce, inainte sa se topeasca, marshmallows. Multumesc mult pentru aprecieri

Xana, mie nu mi-a trebuit curaj, ci curiozitate Ai sa vezi ca nu e mare filosofie de facut pasta de zahar. Cu imbracarea tortului, ehee, e alta poveste

Rocsi

Ela

Mokuska, daca imi spui cum ai facut si cum a iesit de nu ti-a placut, te-as putea ajuta cu explicatiile, conteaza mult sa stii ce nu a fost bine

Laura

Cleme

Va multumesc mult, tuturor

MotanLaOale 1

27.04.2014, 18:48

simonacallas 1

27.04.2014, 19:20

Multumesc, Motanel

Luckycake 1

27.04.2014, 22:08

bine de stiut !

simonacallas 1

28.04.2014, 06:27

Alina

Miha 1

28.04.2014, 10:06

pare atat de usor din explicatiile tale! Dar sunt convinsa ca nici in 1000 de ani nu as avea rabdarea sa fac minunatiile pe care le faci tu!

simonacallas 1

28.04.2014, 10:28

Miha, esti generoasa si draguta. Sunt onorata de aprecierea ta, multumesc mult

MOKUSKA 1

28.04.2014, 11:16

Iti multumesc . Nu am facut mare lucru, am incalzit marshmallow dupa care am framantat cu zahar pudra, am vrut sa ii fac sotului un mic surprise sa ii fac tort in forma de peste , tortul l-am facut dar cu crema . Nu am folosit ulei deloc si zahar am pus cu cana, fara sa respect gramaj. Reteta am luat-o de pe youtube ..unde probabil nu iti spun secretele lor, asa cum am vazut ca se mai practica si pe la noi Cu siguranta la urmatoarea "tentativa" respect 100% reteta ta.
https://www.youtube.com/watch?v=E8xoVeF2Tto

simonacallas 1

28.04.2014, 11:46

Mokuska mica, pai nu ai fost atenta. Femeia spune (si arata) ca trebuie sa pui apa (2 pana la 5 linguri de apa spune ea), iar vasele pe care le folosesti trebuie sa fie unse cu grasime vegetala (asa inseamna si bolul in care topesti bezelele si lingura cu care amesteci). Eu am inlocuit apa cu suc de lamaie, pentru ca si asa marshmallows sunt dulci si mai adaugi o gramada de zahar, sucul de lamaie ii da o aroma placuta si mai taie din greata Ulei nu trebuie pus mult, dar trebuie pus. Cu zaharul, intr-adevar, nu e nevoie sa respecti gramajul, nici nu prea se poate, pentru ca aici intervin mai multi factori (cat lichid apa/suc de lamaie pui, cat de bine uscat e zaharul, pana si umiditatea din atmosfera conteaza). Cantitatile sunt orientative la zahar, in toate retetele de fondant. Pui cat cere compozitia. Ai sa vezi ca data viitoare o sa-ti iasa. Nu e asa greu

MOKUSKA 1

28.04.2014, 12:16

nu vreau sa iti povestesc detaliat, am folosit unt dar spre final Iti multumesc mult .Revin cu poze

claudiaO 1

28.04.2014, 13:22

si eu tot cu asta lucrez cand fac figurine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fondant cu Nutella și ciocolată albă