Peste cu sos de smantana si rom

de Adinuta in Peste, 5 Oct 2009 | 7889 vizualizari

 

Am gasit pe un site la un moment dat o reteta de peste cu sos de scotch. Si am experimentat cu rom (nu esenta, ci de baut) si cred ca a iesit ceva bun si interesant. Pentru ca am folosit peste Dorada si Rom Arucas, am trecut-o la reteta de origine spaniola. Dar poate fi facuta si cu alt fel de peste si rom. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti
  • 0 ceapa mica
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • paste (am folosit un sfert punga paste colorate)
  • branza capra
  • unt sarat
  • ulei masline
  • migdale macinate (cam 100 gr)
  • 2-3 linguri rom rosu
  • condimente dupa gust (oregano sau ierburi de provence)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu sos de smantana si rom:

Pasul 1: Se pune intr-un vas apa cu un pic de sare si ulei de masline la fiert (pentru spaghete). Cum pestele l-am cumparat gata curatat, trecem la prepararea lui. Intr-un castron am batut un ou cu un pic de sare si condimente si am uns bine pestele cu el. Pe o farfurie mare am pus migdalele macinate prin care am tavalit bine pestele.

Pasul 2: Punem unt la topit intr-o tigaie si rumenim bine pestele cam cate 3-4 minute pentru fiecare parte. Cum asta era singura tigaie din dotare, eu i-am facut pe rand si i-am scos frumos la absorbit grasime pe o farfurie cu hartie. Intre timp am pus si pastele la fiert.

Pasul 4: Am taiat ceapa pestisori si am pus-o la aurit in putin unt. Cand a inceput sa se inmoaie, am insiropat-o cu 2 linguri de rom si am amestecat usor pana la evaporare. Apoi am adaugat smantana, un galbenus de ou si cand a dat in clocot, inca o lingura de rom si ce-a mai ramas din migdale. Am mai lasat-o cateva secunde pe foc si am oprit. Pastele le-am scos la stors si racit.

Pasul 5: Pe o farfurie am intins sos alb din belsug si am pus deasupra la dormitat un peste prajit.

Pasul 6: Spaghetele le-am pus intr-un bol si le-am amestecat cu ulei de masline, un pic de sare, ierburi de provence. Apoi cu o lingura si-o furculita am facut cuiburi din paste si le-am asezat frumos pe farfurie peste sos, langa peste. In fiecare cuib am pus cate o bucatica de branza. Am mai decorat pestele cu un pic de sos si gata: pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de smantana si rom" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de cod pane