Piept de curcan in sos de piper roz

de lauralaurentiu in Curcan, 17 Iun 2011 | 6512 vizualizari

 

Bun si rapid, rafinat, gustos si precis pe placul tuturor membrilor familiei sau eventualilor musafiri!

 

INGREDIENTE

  • un file de aprox. 700~800 de grame de piept de curcan, fara piele si os
  • 30 de grame de piper rosu
  • 30 ml. ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mica
  • 100 de ml. de vin alb dulce
  • 100 de grame de smantana pt. frisca
  • 4-5 linguri de faina integrala de grau (pentru tavalit feliile de curcan)
  • sare si piper macinat
  • verdeata tocata pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan in sos de piper roz:

Pentru inceput, puneti la inmuiat piperul rosu in vinul alb.

Pentru a risipi orice temeri legat de faptul ca mancarea ar putea fi prea picanta, precizez ca piperul rosu nu este iute, dar este foarte aromat.

Pieptul de curcan se portioneaza in 6-8 felii care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza.

Feliile de piept de curcan astfel pregatite se tavalesc prin faina. Intr-o tigaie incapatoare, se incing 2-3 linguri de ulei de masline si se prajesc pe rand feliile de carne, pe ambele parti, pana ce se rumenesc usor.

Pe masura ce feliile se rumenesc, se scot din tigaie si se pastreaza acoperite, la cald. In timpul rumenirii, se adauga uleiul de masline ramas, pe masura ce este nevoie.

Dupa ce toate feliile de curcan s-au rumenit, in tigaie se adauga ceapa taiata foarte fin, se amesteca scurt (doar cat s-o patrunda caldura) si se stinge cu vinul cu piper rosu. Se rascaie cu o spatula de lemn fundul tigaii de eventuale aderente de la friptul carnii si se adauga feliile de curcan, cu tot cu zeama pe care au lasat-o.

Se lasa sa dea in clocot. Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte si se adauga in tigaie, intorcand feliile pe toate partile. Se completeaza, daca e nevoie, cu putina apa fierbinte (atat cat sa pluteasca feliile de piept de curcan in sos) si se fierbe totul la foc mic, acoperit, 15-20 de minute.

Inaite de servire, se potriveste gustul sosului de sare si piper. Se serveste cald, feliile de carne stropite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere (eu am optat pentru pireul de cartofi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan in sos de piper roz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate