Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru ca gatesc pentru batranii mei (pot sa spun ca am a doua copilarie)trebuie sa caut sa gatesc mancaruri usoare, asa ca azi am facut pilaf de orez cu piept de pui
Se curata zarzavatul, ceapa, ceapa verde si ardeiul. Se spala bine si se toaca totul marunt. Pieptul de pui se taie bucati, se spala si se da deoparte, apoi spalam bine si orezul si-l lasam in apa.
Intr-o oala (eu am una de 4 l) am pus uleiul si toate zarzavaturile la calit, apoi adaugam pieptul de pui si calim totul impreuna inca zece minute. Adaugam apa, cam trei parti mai mult decat orezul, potrivim de sare, piper, vegeta si adaugam si foaia de dafin. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi adaugam si orezul bine spalat. Mai lasam 10 minute sa fiarba, asezonam cu frunze de patrunjel din belsug si lasam capacul deasupra inca 15 minute, pana orezul isi mareste volumul, atit cat trebuie.
Este o mancare usoara si sanatoasa. Se prepara usor.
Pofta mare!
1
Se serveste cu diferite salate de sezon
2
se poate servi si cu muraturi
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult