Pilaf de orez cu piept de pui

de babi5 in Pui, 13 Iun 2013 | 38933 vizualizari

 

Pentru ca gatesc pentru batranii mei (pot sa spun ca am a doua copilarie)trebuie sa caut sa gatesc mancaruri usoare, asa ca azi am facut pilaf de orez cu piept de pui

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez 
  • 1 kg piept de pui
  • 4 morcovi (potrivit de mari)
  • 1 patrunjel
  • 1 buc telina( cca150 gr)
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • piper
  • vegeta
  • sare
  • frunze de patrunjel
  • 1 rosie pentru decor
  • 2-3 frunze de salata
  • ulei 100 ml.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu piept de pui:

Se curata zarzavatul, ceapa, ceapa verde si ardeiul. Se spala bine si se toaca totul marunt. Pieptul de pui se taie bucati, se spala si se da deoparte, apoi spalam bine si orezul si-l lasam in apa.

Intr-o oala (eu am una de 4 l) am pus uleiul si toate zarzavaturile la calit, apoi adaugam pieptul de pui si calim totul impreuna inca zece minute. Adaugam apa, cam trei parti mai mult decat orezul, potrivim de sare, piper, vegeta si adaugam si foaia de dafin. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi adaugam si orezul bine spalat. Mai lasam 10 minute sa fiarba, asezonam cu frunze de patrunjel din belsug si lasam capacul deasupra inca 15 minute, pana orezul isi mareste volumul, atit cat trebuie.

Este o mancare usoara si sanatoasa. Se prepara usor.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se serveste cu diferite salate de sezon

2

se poate servi si cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

13.06.2013, 20:13

Un preparat care imi place mult!

babi5 1

13.06.2013, 20:59

te pupa Babi Rocsi si-ti multumesc de apreciere

Sim0na 1

14.06.2013, 10:33

Mancarica mea preferata!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu orez brun si legume