Piscoturi sau ''oasele lui Dino''

de Constelatialeu in Dulciuri, 27 Apr 2014 | 6548 vizualizari

 

Piscoturile astea imi aduc aminte de copilarie,de bunica.O zapaceam de cap si de multe ori le facea mai brunete piscoturile.Noua alea ne placeau,mai brunete si mereu ii ziceam,''nu ne mai faci piscoturi bronzate''.......Mie nu mi-au iesit asa frumoase,am o forma care seamana cu ''osul lui Dino'' din familia Flinston.....e mostenire de la alta bunica,bunica sotului......oricum nu mi-ar iesi asa cum le facea bunica,era tare priceputa.Imi pare rau ca am pierdut multe retete bune,pentru ca nu le-am notat la timp....

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 lingura amoniac
  • coaja de la o lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi sau ''oasele lui Dino'':

Aluatul se face in doua etape.Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul,se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina.Se omogenizeaza si se lasa pana a doua zi.A doua zi punem faina pe blatul de lucru si luam din aluat cam cat intindem o foaie.Framantam pana obtinem o coca tare,care nu se lipeste si se intinde bine.Se intinde o foaie nici subtire ,nici prea groasa,potrivita.Cu ajutorul formei se decupeaza piscoturile,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 10-15 min,depinde si de cuptorul fiecaruia.La inceput sunt crocante,mie asa imi plac,dar a doua zi se topesc in gura.

Din ele putem sa facem diverse prajituri,sa le folosim la diverse creme la pahar sau le mancam asa cum sunt.

Sper sa-mi mai ramana cateva ,ca am niste iaurt grecesc si as face o prajitura..dar maine......

TIPS-URI

1

important sa frecam foarte bine galbenusurile

2

neaparat lasate dupa o zi pe alta...acoperim castronul cu un servet si il lasam la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi sau ''oasele lui Dino''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuburi din biscuiti