Aperitiv placinta cu mozzarella si ardei

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2017 | 3438 vizualizari

 

Delicii de Paste


Va invit sa incercati si voi aceasta placinta delicioasa si de mare efect. Puteti folosi 3 tipuri de ardei (rosu, galben si verde); eu nu am gasit si ardei verde, dar mi-as fi dorit sa am.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (2 buc aluat)
  • 300 g mozzarella Delaco
  • 200 g muschi afumat / sunca presata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de lapte
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu mozzarella si ardei:

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete).

Tai muschiul felii si asezi feliile peste aluat, lasand o margine de 3-4 cm. Scurgi bine mozzarella de zer si o tai felii, pe care le asezi peste muschi si presari putina sare. Daca doriti, puteti presara si putin piper.

Speli ardeii si ii tai fasii cu o latime de 2 cm.

Intinzi cea de-a doua foaie de aluat, o pui pe o hartie de copt si treci usor cu sucitorul peste ea, apoi o tai fasii de 2 cm latime. Pastrezi 12 fasii, iar restul le dai deoparte. Le asezi pe orizontala, iar una dintre fasii o pui pe verticala, in partea stanga, peste fasiile de aluat. Iei cu mana fasiile cu nr. 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 si le dai spre stanga, peste fasia de aluat pozitionata vertical si asezi 2 felii de ardei rosu peste aluat. Aduci fasiile din stanga peste ardei si apoi ridici spre stanga, fasiile de aluat cu nr. 1 / 3 / 5 / 7 / 9 / 11 si asezi 2 felii de ardei galben peste aluat. La fel, continui alternand felii de ardei gras.

Dupa ce ai terminat de impletit aluatul, asezi cate o fasie (din cele pastrate la inceput) pe fiecare margine a aluatului.

Ridici impletitura cu tot cu hartie de copt si o asezi peste aluatul din tava si apoi scoti usor hartia de copt de sub impletitura. Ridici marginile de la aluatul din tava peste marginile aluatului de deasupra si presezi usor, ca sa se lipeasca. Pensulezi aluatul cu galbenus de ou si apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

 Lasi sa se racoreasca placinta pentru cateva minute si apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu mozzarella si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

oanapl 1

25.04.2017, 16:45

Va multumesc! A fost delicioasa!

kytz 1

27.04.2017, 08:55

Chiar e faină!

mihaelar63 1

19.01.2018, 18:22

Ce faina !!! nu am vazut-o

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor