Placinta cu ton, ardei si masline

de oanapl in Ton, 24 Noi 2017 | 5503 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Am pregătit această tartă delicioasă pentru cei dragi și a fost apreciată de toți cei care au gustat-o, motiv pentru care v-o recomand cu încredere. 

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • pentru umplutură:
  • 2 conserve de ton în ulei
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 75 g măsline fără sâmburi
  • 100 g brânză telemea
  • 100 g cașcaval
  • 1 ou + albușul rămas de la uns aluatul
  • sare (dacă este cazul)
  • piper 
  • pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ton, ardei si masline:

Toci ceapa mărunt, iar ardeiul spălat îl tai cubulețe și le pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și măslinele tăiate rondele și le mai lași 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi brânza telemea, rasă pe răzătoarea cu ochiuri mici, ouăle mixate, piper și sare dacă mai este nevoie. Omogenizezi compoziția.

 Tapetezi o tavă (20x30 cm) cu hârtie de copt și așezi jumătate din aluat în tavă. Dacă folosești o tavă mai mare,vor fi necesare 2 foi de aluat. Presari jumătate din cașcavalul ras, torni deasupra compoziția de ton, presari restul de cașcaval ras și adaugi deasupra foaia de aluat și o ungi cu gălbenușul amestecat cu lapte. Înțepi aluatul din loc în loc cu o scobitoare (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 30-35 de minute, până când plăcinta se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton, ardei si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tuna sandwich