Placinta de linte la cuptor

de VanessaAli in Mancaruri de legume, 25 Feb 2017 | 5752 vizualizari

 

Este prima data cand se mananca linte la mine in familie si ma bucur ca am ales sa o gatesc in acest mod. Lintea mi-a atras demult atentia, datorita proprietatilor ei, fiind bogata in proteine. 
Din aceasta compozitie, se pot face si chiftele ( prajite sau tot la cuptor).
Este o garnitura foarte buna care merge cu carnea de pui, porc, vita, dar si cu omleta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte uscata
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 5 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • oregano (dupa gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de linte la cuptor:

Punem lintea la inmuiat cu o seara inainte. Ziua urmatoare, o spalam bine si daca se desprind in timpul spalarii "pielitele" boabelor de linte, le luam cu o sita.

Punem lintea pe foc si o fierbem 30 minute. O facem pasta apoi, la robotul de bucatarie. 

Curatam legumele si taiem marunt ceapa. Morcovii il dam prin razatoarea mica si cartofii prin cea mai maricica. Adaugam legumele la linte, punem sare, piper si oregano, ouale si amestecam bine.

Punem totul intr-o tava dreptunghiulara mare, nivelam si dam la cuptor cca. o ora. Scoatem si putem servi imediat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de linte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de linte