Placinta greceasca

de simona72 in Dulciuri, 22 Aug 2014 | 59963 vizualizari

 

Cea mai simpla si usoara placinta pe care am facut-o vreodata...cu inspiratie de la Motanelul nostru drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 6 oua mici sau 5 mai mari
  • 100 gr zahar brut
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 1 praf de copt
  • 3-4 linguri pline cu miere
  • 150 ml ulei de masline
  • pt sirop:
  • 500 ml apa
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 limeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca:

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam la viteza redusa. Foile de placinta se rup in bucatele mici cu mainile. Daca aveti foi congelate le lasati sa se dezghete si apoi le rupeti. Iaurtul grecesc il amestecati cu praful de copt...atentie la iaurt!!! in contact cu praful de copt se va umfla in cateva secunde, asa ca fiti cu ochii pe el.


Se adauga iaurtul si mierea la spuma de oua si se amesteca incet, apoi bucatelele de foi de placinta in mai multe transe, se amesteca bine sa fie acoperite in totalitate de aluat. Se pune compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline.


Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute, pana se rumeneste deasupra.


Pt sirop: se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si bucatele de coaja de limeta. Se da pe foc si se lasa pana cand tot zaharul s-a topit. Se adauga sucul de la 1 limeta.


Daca este prea mica limeta folositi sucul de la 2 limete sau daca nu aveti, folositi lamai.


Lasati sa se raceasca siropul, dar nu este nevoie sa fie rece. Cand placinta este gata, lasati 5 minute sa se racoreasca si apoi puneti siropul peste placinta. Placinta va absorbii tot siropul. Neaparat lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Sa va fie de bine!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

papabundetot 1

28.07.2015, 11:26

ce faina e reteta...trebuie sa fac si eu!!!!!!!!!!!!

miki_a 1

28.07.2015, 18:57

Ce bine arata!!!!

CarmenBlue 1

29.07.2015, 14:18

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu iaurt