Italian trifle

de Corinuta in Dulciuri, 7 Aug 2010 | 3078 vizualizari

 

In traducere libera...un fleac. Cel mai simplu desert ever! Multumesc Dika ptr reteta! http://www.bucataras.ro/retete/8156/italian-trifle.html

 

INGREDIENTE

  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 40 g unt
  • 80 g cafea expresso
  • 10 piscoturi Savoiardi
  • 80 g ciocolata
  • eventual 50 ml lichior de cafea si 4 caramele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Italian trifle:

Se pune la fiert laptele. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu 4 linguri de lapte rece. Cand laptele a fiert se ia de pe foc, se adauga budinca invartind continuu si se mai pune pe foc aprox. 1 minut pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga untul si se omogenizeaza.


Cafeaua se amesteca cu 80 ml apa si eventual cu lichiorul. Se pregatesc 2 cupe in care se pun 2-3 linguri de budinca, 2-3 piscoturi inmuiate bine in siropul de cafea. Se pune alt rand de budinca si inca unul de piscoturi si se incheie tot cu budinca.


Se topeste ciocolata intr-o craticioara impreuna cu 1-2 linguri de apa, apoi se toarna in cupe peste budinca. Se poate orna cu caramele. Se da la frigider 30 de minute, dupa care se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Italian trifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dana Cristea - pusikmea 1

08.08.2010, 16:55

epurasha2bb 1

09.08.2010, 08:46

savuros! 5 furculite!

articook 1

10.09.2010, 10:59

cu placere vad ca a iesit perfect ! 5 fucru!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat