Ciocolata de casa cu stafide si rom

de anca_rm in Dulciuri, 6 Noi 2014 | 22264 vizualizari

 

Buna este ciocolata de casa cu orice chiar si asa simpla , dar cu rom si stafide parca e cea mai buna

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • zeama de la jumate de lamaie
  • 200 gr unt nesarat
  • 450 gr lapte praf
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 10 ml esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu stafide si rom:

 Punem stafidele la inmuiat in esenta de rom amestecata cu apa calduta .

 Punem apa cu zaharul  si zeama de lamaie pe foc .

 In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop.

Separat cernem laptele praf si amestecam cu cacao

Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot untul.

Scoatem stafidele din rom si le stoarcem putin in mana , le punem peste compozitia de lapte praf amestecat cu cacao.

Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. 

 Tapetam o tava mica cu hartie de copt, sau forme de silicon .

Turnam ciocolata, o nivelam dam la rece pentru 2-3ore sau peste noapte  iar apoi putem portiona dupa preferinta .

 

 

TIPS-URI

1

se pot pune alune, nuci , migdale , curmale , goji sau orice altceva doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa