Ciocolata de casa cu stafide si rom

de anca_rm in Dulciuri, 6 Noi 2014 | 14068 vizualizari

 

Buna este ciocolata de casa cu orice chiar si asa simpla , dar cu rom si stafide parca e cea mai buna

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • zeama de la jumate de lamaie
  • 200 gr unt nesarat
  • 450 gr lapte praf
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 10 ml esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu stafide si rom:

Punem stafidele la inmuiat in esenta de rom amestecata cu apa calduta .


Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc .


In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop.


Separat cernem laptele praf si amestecam cu cacao


Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot untul.


Scoatem stafidele din rom si le stoarcem putin in mana , le punem peste compozitia de lapte praf amestecat cu cacao.


Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.


Tapetam o tava mica cu hartie de copt, sau forme de silicon .


Turnam ciocolata, o nivelam dam la rece pentru 2-3ore sau peste noapte iar apoi putem portiona dupa preferinta .



 

TIPS-URI

1

se pot pune alune, nuci , migdale , curmale , goji sau orice altceva doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

06.11.2014, 21:32

Delicioasa!

dantes 1

07.11.2014, 06:15

Delicioasa

babi5 1

07.11.2014, 10:02

Tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa