Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Am adunat cateva mere de pe la tara si imi doream tare mult sa fac o placinta pentru ca eu zic ca nu trebuie sa treaca toamna fara sa facem macar o placinta cu mere. Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.
Se freaca untura solida cu zaharul, dupa care se adauga sarea, laptele batut (al meu a fost doar putin dat in acru, nu a fost prins de tot, deci a fost foarte lichid) si se incorporeaza faina treptat (se framanta cu mana apoi) pana cand rezulta o coca buna de intins, care se imparte in doua.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie dintr-o bila de coca, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se adauga merele calite. Pe masa de lucru unsa cu ulei se intinde si cea de-a doua bila de aluat, apoi cu ajutorul sucitorului se transfera in tava (initial indepartasem surplusul de aluat, dar nu m-am indurat sa il arunc, asa ca l-am intins si am carpit placinta cu el). Se inteapa si foaia aceasta din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult