Pomana porcului

de Constelatialeu in Porc, 18 Dec 2013 | 8406 vizualizari

 

Nu stiu exact istoria pomenii porcului,probabil ca e de cand hau,dar stiu ca asa am pomenit,de copil,cand se sacrifica porcul pentru sarbatoarea de Craciun se facea neaparat si pomana porcului.Ce-i drept erau cam multi pe pomana aia a porcului,incat se cam micsora vizibil bietul sacrificat....ce sa te faci si cu neamurile care ,chipurile,veneau sa-ti dea o mana de ajutor.....la mancat...dar reciproca nu era valabila....unul din lucrurile de care imi amintesc foarte bine......dar au trecut si vremurile,nu mai sunt nici neamurile ,doar obiceiul a ramas...pomana porcului musai ca altfel nu-s bune bucatele pe masa de Craciun....

 

INGREDIENTE

  • Una bucata porc,nici mare nici mica..cca 120-130 kg
  • sare
  • muraturi
  • mamaliga
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Dupa ce a fost transat si am ajuns la partea pulpelor,acolo unde-i carnea,musai sa alegem bucatele de carne,pe care sa le punem in cratita cu ceva slaninuta,o cana de apa si ceva sare ,apoi la foc domol sa parpalim delicatesea de carnita sau cum se spune ''pomana porcului''.Musai sa nu lipseasca de la acest ritual al sacrificarii porcului.Daca n-ai mancat pomana porcului  degea pregatesti bunatatile de Craciun....Trantim si-o mamaliga si niste acrituri ca sa fie pomana ,pomana...pe bune daca nu-i cea mai buna mancare posibila...ma rog ,asta-i parerea mea,gustulmeu....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

18.12.2013, 19:03

mmmmm ce buna-i!

tanyapatap 1

18.12.2013, 19:53

christyansen 1

18.11.2022, 16:58

yammmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu ciuperci la cuptor