Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

de Rocsi in Prajituri, 30 Iun 2020 | 3449 vizualizari

 

Cum capsunile sunt pe terminate, am pregatit un ultim desert cu ele, desi prin iulie-august, e posibil sa mai fie capsuni, cel putin la noi mai apar atunci, asa pentru una-doua saptamani. Am pregatit o crema spumoasa, cu mult piure de fructe, am combinat capsunile cu cateva mure din congelator si a iesit o minunatie! Am impartit cu cei dragi si din privirea lor mi-am dat seama ca este super, super delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 7 linguri indulciotr pulbere
    • 5 linguri ulei
    • 100 ml lapte batut
    • 1 lingura cu varf pudra de rascove (sau cacao)
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    Pentru crema de capsuni:
    • 350 ml smantana pentru frisca
    • 2-3 lignuri indulciotr pudra
    • 100 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 300 gr capsuni proaspete
    • 250 gr mure congelata
    • 5 linguri indulcior pulbere
    • 2 linguri cu varf amidon
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    In plus:
    • 70 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • capsuni
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar:

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste albsuri, puneti si lapte batut, mixati. Adaugati faina cernuta, pudra de rascove, praful de copt si vanilia, amestecati usor cu o paleta, cu miscari lente. Compozitia obtinuta o impartiti in doua boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima compozitie, o nivelati. Bagati foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10-12 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o coaceti pe a doua.

Crema de capsuni: Murea decongelata o mixati in blender, apoi o treceti prin sita pentru a indeparta semintele. Capsunile spalate bine, le treceti prin blender, dar nu le faceti piure de tot, mai lasati si bucatele mai mari. Intr-o cratita puneti piureul de capsuni si mure, indulcitorul pulbere si transferati pe foc. Amestecati pana indulcitorul se topeste, apoi dizolvati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece si il turnati peste. Amestecati continuu pana jeleul se ingroasa. Il luati de pe foc, il acoperiti cu folie si il dati la rece. Topiti ciocolata alba pe baie de aburi. Smantana pentru frisca, rece, o mixati cu indulcitorul pudra, dar nu de tot. Adaugati jeleul rece de fructe, ciocolata topita, vanilia si mixati totul la viteza mica, pana crema devine spumoasa. Tapetat cu folie alimentara tava in care ati copt foile de blat. Asezati prima foaie, puneti jumatate din crema, o nivelati, a doua foaie si restul de crema. Nivelati, acoperiti prajitura si o dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Ciocolata neagra o amestecati cu smantana pentru frisca, le puneti pe baie de aburi si amestecati pana ciocolata este complet topita. Scoateti prajitura de la rece, o portionati. Puneti pe fiecare cate o bucata de capsuna, apoi cu un dui cu varf foarte subtire, le glazurati cu ciocolata neagra. Le lasati 10-15 minute ca sa se usuce ciocolata, apoi este numai buna de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

02.07.2020, 16:47

mmm cat de bine arata!

Rocsi 1

02.07.2020, 19:29

Va multumesc pentru toate aprecierile! Ma bucur mult ca va place prajitura!

Rocsi 1

02.07.2020, 19:30

Cleme, rau de tot ii plagiez de o vreme! )))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura