Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 23 Noi 2012 | 5375 vizualizari

 

Prajiturica asta i-am facut-o sotului meu de ziua lui, s-o duca colegilor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • pentru jeleu:
  • o cana zeama de la compot de visine
  • 2 plicuri tort jele rosu
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine:

Ma intai se pregateste crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.


Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.


Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.


Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine, pana devine o spuma, dupa care se adauga si esenta de rom.


Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, apoi se mixeaza fara grija.


Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si se omogenizeaza bine.


Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.


Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca si il taiem in 2.


Insiropam ambele blaturi cu zeama de la compot.


Peste primul blat vom pune un strat de crema, celalalt blat, crema si jeleul de visine, care se face conform instructiunilor de pe pachet.


Se da la rece cateva ore, dupa care se proportioneaza dupa preferinta.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

lilik 1

23.11.2012, 17:23

super praji
La multi ani sotului!!!

Bya Ralu 1

24.11.2012, 12:51

su[er danutza

Dana Cristea - pusikmea 1

25.11.2012, 09:42

Multumesc mult pentru aprecierisi urari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine din visinata