Prajitura insiropata cu mere la Crock Pot

de MotanLaOale in Slow Cooking, 27 Ian 2016 | 1414 vizualizari

 

Experimentez tot felul de retete la acest minunat aparat. Inca nu a iesit niciuna proasta. Este bun ca isi face treaba singur.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 mere
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 150g unt
  • 50g nuca macinata
  • 230g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • SIROP
  • 400ml apa
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • UMPLUTURA
  • 200ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu mere la Crock Pot:

Merele se curata de coaja si se rad.


Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste.


Se adauga galbenusurile, nuca macinata si merele rase.


Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara, se pune in castron si se omogenizeaza.


Albusurile se bat spuma se pun in castron si se amesteca cu o spatula.


Se tapeteaza vasul de la Crock Pot cu hartie de copt si se toarna compozitia in el.


Se seteaza la high si se lasa 2 ore si 30 minute.


Se pune sub capac hartie absorbanta ca sa absoarba aburul, sa nu pice in prajitura.


Cand este gata se scoate din vas si se pune la racit. (de pe o zi pe alta)


Siropul se face fierband apa cu zaharul 3 minute, dat la o parte de pe foc si adaugat celelalte ingrediente si lasat la racit.


A doua zi se taie blatul in 3 si se insiropeaza cu sirop.


Frisca se bate tare.


Pe un platou se pune un blat se pune frisca si iar blat si frisca si iar blat si frisca deasupra.


Se poate orna dupa dorinta.


Eu am aruncat peste el cu decoratiuni marunte colorate.


Se tine la frigider cel putin o ora.


Se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Cel mai usor, hartia de copt se pune in vase cu forme variare daca este udata si stoarsa bine si apoi intinsa in vas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu mere la Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

MotanLaOale 1

02.02.2016, 14:27

Catalina L 1

03.02.2016, 17:28

frumoasa ti-a iesit

MotanLaOale 1

03.02.2016, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel gatita la 140 de grade