Prajitura" Superba"

de RuxyRux in Prajituri, 2 Noi 2011 | 61826 vizualizari

COMENTARII (91)

Bya Ralu 1

04.11.2013, 14:29

e super

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:30

Esteee

Xandrinne 1

03.02.2014, 13:55

E la favorite!

deliahermina 1

03.03.2014, 20:39

Am facut prajitura si am urmat toti pasii. As indrazni sa spun ca e gresita cantitatea de faina pentru foi. 9 linguri de faina pentru fiecare foaie? Mi-au iesit foarte tari si atunci m-am gandit ca poate erau 3 linguri de faina/foaie. Si cat zahar trebuie sa punem in foi? Crema a iesit exagerat de multa. Prajitura pare buna, de aceea fac acest comentariu. Daca am gresit eu, nicio problema. Dar am cheltuit o gramada de ingrediente si timp si n-a iesit buna deloc. Daca se poate corecta, bine, daca nu, imi pare rau dar n-o recomand.

RuxyRux 1

03.03.2014, 21:31

Draga mea...chiar imi pare extrem de rau ....prajitura e chiar foarte buna...eu am facut-o de doua ori si mi-a iesit bine de fiecare data...dar pentru linistea mea...si a ta...o voi repeta si promit sa revin cu un raspuns....ai pus cumva lingurile de faina cu varf, pentru ca nu e bine... ouale au fost mari, asa trebuie, lingurile cu iaurt sa fie pline cu varf... ai respectat cantitatea de unt si ciocolata topita? E foarte important...si da am si spus in reteta ca mai ramane un pahar de crema in plus...insa la cat e de buna se mananca ...tava trebuie sa fie cea mare de cuptor...iar zahar nu se pune in foi, ele sunt dulci deja de la ciocolata...poate cumva ai omis acest pas, mai ales ca ma intrebi de zahar cand ele sunt dulci deja? Daca stai sa calculezi din ochi ai: 3 oua mari, 3 linguri cu varf de iaurt si 5 linguri de unt topit cu ciocolata...iti dai seama ca 9 linguri de faina( nu pline) merg foarte bine in aluat...si mai conteaza si cat lasi foile la cuptor ca daca le lasi mai mult...( acum depinde de fiecare cuptor, este foarte posibil sa stea numai zece minute si nu 15), e normal ca se pot intari...chiar imi pare tare rau...

Mitinita 1

04.03.2014, 18:34

Delia,eu garantez pentru retetele postate de Ruxy,pentru ca la randul meu am incercat cateva si n-am dat niciodata gres cu ele. Ba dimpotriva,am avut mare succes cu fiecare dintre ele.
Nu am incercat reteta aceasta,dar vad ca e explicata pana la cele mai mici detalii si a pus poze pas cu pas.Chiar ii apreciez pe cei care scriu atat de detaliat,eu sunt mai repezita,nici nu mai trec la retete nimic de genul "se curata si se taie ceapa"
Sunt sigura ca Ruxy te va ghida si impreuna veti descoperi unde a fost greseala

Mitinita 1

04.03.2014, 18:36

Chiar si fetitele mele au incercat o prajitura postata de Ruxy,prajitura facuta de multi bucatarasi si a fost foarte buna.

RuxyRux 1

04.03.2014, 19:38

Delia uite chiar acum am terminat de facut prajitura, a iesit chiar superba, sincer! Nu stiu ce s-a intamplat dar undeva ceva ai gresit...sau ai sarit un pas( cred ca cel cu untul si ciocolata)...sunt exact 9 linguri rase de faina cum spuneam, si cred ca si daca puneam zece foaia nu iesea tare, am stat cu ochii pe cuptor si cum s-au rumenit usor marginile am scos foile pe rand( in mai putin de 15 minute).....am redus cantitatea de crema, am pus numai 1 kg de lapte si exact cum spuneam nu m-am mai bucurat de paharul in plus ramas, am avut grija in schimb sa nu ratez peretii vasului ...Ce sa mai spun, nu am avut nuca, insa am pus migdale coapte caramelizate si astfel voi avea o prajitura noua de probat...care sunt sigura ca va fi delicioasa ....chiar imi pare foarte rau, stiu cum este sa dai gres si sa consumi ingrediente degeaba, mi s-a intamplat si mie sa ratez dar asta uneori din neatentia mea si foarte rar din cauza unei retete gresite...lucru pe care la mine nu o sa-l gasesti niciodata...sper ca data viitoare daca vei mai alege sa probezi o prajitura de-a mea...sa ramai multumita...seara frumoasa

RuxyRux 1

04.03.2014, 19:39

Miti...tie ce pot sa iti mai spun decat multumesc?

alieta 1

02.04.2014, 10:30

Aş vrea să încerc prăjitura şi te-aş ruga să îmi spui ce gramaj are borcanul de nutella folosit? Mulţumesc. Sunt la capitolul cumpărat ingrediente şi sâmbată o execut

RuxyRux 1

02.04.2014, 11:10

Cred ca are 400 de grame tin pumnii sa iasa!

alieta 1

02.04.2014, 21:54

Multumesc. Prajitura arata intr-adevar superb, am mari asteptari si de aceea am citit reteta de foarte multe ori, nu vreau sa omit sau sa gresesc ceva. Promit sa revin cu impresii.

RuxyRux 1

02.04.2014, 22:15

Draga Alieta, eu chiar sper sa iti iasa..daca ai citit comentariile ai vazut poate, ca a fost cineva care a probat-o si nu a iesit...eu am dat din nou pas cu pas modul de preparare...poate recitesti si tu...sper sin toata inima sa nu intampini greutati

alieta 1

07.04.2014, 09:22

Am făcut prajitura si pot să zic că a ieşit binişor pentru prima încercare gustul a fost încântator, aspectul a lăsat un pic de dorit cred că din a doua încercare o să iasă perfectă Deşi citisem reteta de foarte multe ori, abia când am făcut-o am remarcat că la prepararea foilor, scrie că după ce se bat albuşurile o jumătate de minut, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, deşi la enumerarea ingredientelor nu apare zahărul la foi. Eu nu am pus. De asemenea, amestecul meu pentru foi nu a ieşit atat de spumos ca în fotografie.

alieta 1

07.04.2014, 14:45

Acum am recitit comentariile şi am văzut că răspunzi cuiva că nu se pune zahăr în foi, deci am procedat corect, chiar dacă am fost un pic derutată atunci când am preparat-o, văzând că scrie acolo ceva de zahăr. Să pun? Să nu pun?

RuxyRux 1

07.04.2014, 16:36

Ce draguta esti Alieta! ma bucur ca ai probat prajitura si ca te-a incantat gustul....sunt sigura ca daca mai exersezi o sa iasa exact cum iti doresti! Eu am spus zahar la foi pentru ca poate exista persoane care doresc foile mai dulci, si atunci se pot pune doua linguri fara probleme...optional pentru ca ele sunt deja dulci de la sosul de ciocolata alba ...te pup si inca o data multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"