Prajiturele pentru ceai sau cafea

de alice_ciobanu in Prajituri, 6 Iun 2012 | 6471 vizualizari

 

Niste Prajiturele pentru ceai sau cafea, va imbie la ora asta ploioasa? Eu cred ca da. Vi le lasam cu mare drag sa va serviti singurei cat lipsim noi de pe aici. E musai sa o insotesc pe Miruna mea, la Corbeanca, la sesiunea de cooking pentru care ea s-a pregatit asiduu cu Monkey bread. V-am povestit ceva pe aici, asa ca nu mai revin cu amanunte... eventual dupa ce ne intoarcem va mai povestim despre ce si cum facuram noi pe acolo.
Astfel ca va invitam sa serviti cu incredere si sa va ganditi la noi, ok?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 3 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr unt topit si racit
  • 150-170 gr lapte condensat
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele pentru ceai sau cafea:

Amestecati intr-un bol faina cernuta cu praful de copt. Intr-un alt bol mixati ouale cu esenta de vanilie si laptele condensat. Adaugati apoi untul topit si racit si mixati un minut. 

Amestecati lichidele cu solidele, amestecand totul pana la omogenizare completa, cu un tel. Cu ajutorul unei lingure puneti din compozitie in forme de briose, muffinsi, unse cu unt. 

Predati tavitele cuptorului incins si lasati la foc molcom 30 minute. Faceti testul cu scobitoarea. 

Scoateti din forme si lasati la racit pe un gratar metalic. 

Pudrati cu zahar pudra si...consumati cu moderatie sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele pentru ceai sau cafea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca si marmelada