Pufoase sarate cu mijloc cremos

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 4181 vizualizari

 

O idee pentru un aperitiv gustos si foarte pufos cu un mijloc cremos din branza topita si ardei sau cu buline de masline. Foarte bun si simplu!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 lingurita malai
  • 4 lingurite de ulei
  • 8 linguri de faina
  • 2 triunghiuri de branza topita cu smantana
  • 4 masline negre mari
  • un praf de sare
  • 1 bucatica de ardei rosu capia
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • pt.decor
  • seminte de susan
  • alune prajite si maruntite
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoase sarate cu mijloc cremos:

Se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare.Apoi se adauga si galbenusurile si se omogenizeaza totul cu grija.

Adaugam si o lingurita de malai amestecat cu un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar(puteti folosi in loc un pliculet de praf de copt daca vreti).

Se adauga si uleiul si se amesteca usor.Se pune in ploaie si faina si condimentul.Cand e gata aluatul nostru pufos plin de mici bule de aer se unge tava de briose cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina sau daca aveti puteti folosi hartiute speciale.
Se pune din compozitie dar pana mai sus un pic de jumatate din forma, nu umplem de tot.Adaugam acum bucatele de masline in unele iar in altele cate o bucatica mica de branza topita in care am infipt o bucatica mica de ardei rosu.

Peste acestea dam un praf usor de faina si turnam iar cate o lingura doua de compozitie pana se acopere.

Se coc la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 25 de minute.Se presara alunele si susanul cu putin inainte de a le scoate din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoase sarate cu mijloc cremos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose sarate