Reteta de preparare a papanasilor

de alilianaa in Dulciuri, 16 Mai 2013 | 3134 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 g branza dulce
  • 350 g faina ( verificati consistenta aluatului)
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa de bicarbonat de amoniu alimentar
  • 20 ml zeama de lamaie
  • 3 oua
  • 300 ml ulei
  • dulceata de visine
  • samantana 12% grasime
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza, ouale, zaharul, sarea, faina, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie se amesteca pana se formeaza un aluat potrivit de tare. 

Din acest aluat se fac portii/rotunduri plate in interiorul carora faceti gaura. La cate portii de papanasi modelati ies tot atatea bilute modelam cu mana. 

Punem intr-o tigaie uleiul la incins si punem papanasii pa prajit.nIi intoarcem pe ambele parti. Trebuie sa aibe o culoare rumenie, frumoasa. Se scot pe o farfurie cu servetel pentru a absorbi surplusul de grasime. 

Se servesc cu smantana si dulceata de visine.

Pofra buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci