Reteta de preparare a papanasilor cu telemea

de Bya Ralu in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 4852 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

Reteta am luat-o de la Chefi :)  super buni! http://chefilacutite.a1.ro/stiri/papanasi-in-doi-pasi-cel-mai-iubit-desert-traditional-id732.html

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 g branza de vaci
  • 50 g branza telemea
  • 350 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf zahar
  • 3 linguri cu varf pesmet
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei pentru prajit

Pentru ornat: Zahar pudra dulceata sau piure de mure smantana

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu telemea:

Reteta de preparare a papanasilor

Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale.

Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul.

Se omogenizeaza si se lasa aluatul deoparte 10 minute,dupa care se modeleaza papanasii si se pun la prajit in ulei incins.

Se scot pe un servet de hartie.

Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc cu piure de mure sau dulceata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

11.07.2016, 19:48

Ce buni sunt papanasii. Chiar nu am mai facut de mult timp!

Bya Ralu 1

11.07.2016, 19:57

Zamfira 1

19.07.2016, 08:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu stafide si scortisoara