Rulada de pui cu ciuperci si bacon

de Rocsi in Pui, 10 Feb 2016 | 5902 vizualizari

 

O reteta simpla, potrivita oricand, oriunde...Am combinat ingredientele in asa fel incat, sa fie si pe placul meu, ca eu sunt putin mai mofturoasa, recunosc, dar a iesit asa cum mi-am dorit.

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati piept de pui dezosat, mai mari
  • 8 fasii de bacon afumat
  • 150 gr mozzarella
  • 1 cutie mica ciuperci taiate
  • 1 canita suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • boabe de piper alb
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu ciuperci si bacon:

Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora.

Spalam ciupercile, le punem intr-o sita la scurs. Mozzarella o scurgem de zeama, o taiem fasii ca niste degetele. Scoatem pieptul, asezam prima bucata pe un tocator.

Punem cate 4 fasii de bacon, apoi, pe un capat, asezam ciuperci si mozzarella. Rulam cat de strans putem, iar la imbinare punem scobitori sa stea bine prins.  La fel procedam si cu cealalta bucata de piept. Ungem cu putin unt un vas yena, punem sucul de rosii si 1 cana cu apa.

Asezam ruladele in vas, deasupra punem bucatele de unt. Le presaram cu ierburi de provence si boabe de piper alb. Punem capacul pe vas, il introducem in cuptor si il aprindem. Reglam o temperatura de circa 180 de grade, lasam ruladele cam 40 de minute.

Dupa acest timp scoatem capacul, le stropim cu zeama din vas, le mai lasam 10-15 minute, cat sa prinsa o usoara crusta.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreasca si servim. Daca vreti sa taiati rulada foarte bine, atunci lasati sa se raceasca de tot. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ciuperci si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

17.02.2016, 21:47

Rahela, te astept cu impresii!

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:32

Rocsi 1

21.02.2016, 18:03

Elena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la rotisor